-2 φύλλα σφολιάτας
Για τα γλυκά μπισκότα
-1 αβγό
-1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη
-3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή
-½ κουτ. γλυκού κανέλα
Για τα αλμυρά μπισκότα
-4 – 5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
-4 – 5 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο
Αφήστε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψάκια. Ανοίγετε στον πάγκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας, με τη στενή πλευρά μπροστά σας ακριβώς, χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό από κάτω. Την ισιώνετε με ένα πλάστη αν έχει ζάρες σε μερικά σημεία.
Για τα γλυκά μπισκότα: Χτυπάτε το αβγό με λίγο νερό και αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου. Ξύνετε το μήλο στον τρίφτη και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανασηκώνετε τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλαστικού στην αρχή ξεκινάτε να τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό. Σταματάτε όταν φτάσετε στο κέντρο του φύλλου. Γυρίζετε την πάνω πλευρά κάτω και ξεκινάτε ένα δεύτερο ρολό το οποίο σταματάτε στη μέση. Ενώνετε τα δύο ρολά στο κέντρο και στη συνέχεια κόβετε το διπλό ρολό σε 15 – 17 φέτες, πάχους ενός δαχτύλου περίπου, τις οποίες τοποθετείτε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό, πασπαλίζετε με λίγη ακόμη ζάχαρη και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Ετοιμάζετε τα αλμυρά: Ανοίγετε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και αλείφετε την επιφάνεια του με το πέστο βασιλικού. Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και το τυλίγετε κατά τον ίδιο τρόπο σε ρολό. Το κόβετε σε φέτες και τις απλώνετε στο δεύτερο ταψάκι που ετοιμάσατε. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνετε τα αλμυρά μπισκότα αφού ξεφουρνίσετε τα γλυκά.
ÂÂ