Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύπελλο Ξάνθης: Άρης Αβάτου – Αναγέννηση Θαλασσιάς το ζευγάρι του τελικού!

Κύπελλο Ξάνθης: Άρης Αβάτου – Αναγέννηση Θαλασσιάς το ζευγάρι του τελικού!

0
avato aspida

Προκρίθηκαν στους χθεσινούς ημιτελικούς αποκλείοντας αντίστοιχα Ασπίδα και Εχίνο

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 15:00 ο τελικός στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων

Με δραματικό τρόπο κρίθηκαν στους δύο χθεσινούς ημιτελικούς τα δύο ¨εισιτήρια¨ για τον τελικό του κυπέλλου Ξάνθης. Ο Άρης Αβάτου που είχε νικήσει 1-2 στο πρώτο παιχνίδι την Ασπίδα στο ΔΑΚ, υποδέχθηκε χθες τους ¨μπλε¨ με τη ρεβάνς να λήγει ισόπαλη 1-1 και το την ομάδα του Αβάτου να παίρνει την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ έφτασαν στην ισοφάριση και λίγο έλειψε να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, καθώς έχασαν και πέναλτι, όμως οι γηπεδούχοι του «Άρη» κράτησαν το 1-1 που τους χάρισε την πρόκριση για τον τελικό της 12ης Μαρτίου.

Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στον άλλο χθεσινό ημιτελικό ανάμεσα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς και τον Εχίνο Σπορ, μιας και το παιχνίδι έληξε 2-1, όσο ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα στον Εχίνο.

Στο χθεσινό ματς στο γήπεδο της Θαλασσιάς, ο Εχίνος άνοιξε το σκορ, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή και το 2-1 που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί η Θαλασσιά πέτυχε ακόμη δύο γκολ για το 4-1 που την οδηγεί στον τελικό.

Να σημειώσουμε ότι ο Άρης Αβατου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ψάχνοντας και το πρώτο του τρόπαιο, ενώ η Αναγέννηση Θαλασσιάς που είχε κατακτήσει πέρσι τον τίτλο, θέλει να φτάσει στη 2η συνεχόμενη κατάκτηση.

Άρης Αβάτου – Ασπίδα Ξάνθης 1-1

Μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα στο ΔΑΚ ο Άρης Αβάτου ήθελε δύο αποτελέσματα για την πρόκριση (νίκη, ισοπαλία) και τελικά τα κατάφερε με το 1-1. Στο 20΄ο Χαριτίδης κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ευθυμιάδης ανοίγοντας το σκορ. Στο 35’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι και να βρεθούν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο τερματοφύλακας του Αβάτου, Αμουτζάκης, με διπλή απόκρουση κράτησε το προβάδισμα.

Η Ασπίδα ξαναμπήκε στο κυνήγι της πρόκρισης στο 80’ με το γκολ του Χαραλαμπίδη με πλασέ, όμως δεν κατάφερε στο τελευταίο 10λεπτο να πετύχει ακόμη ένα γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση κι έτσι το 1-1 χάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Διαιτητής της αναμέτρησης που διεξήχθη μπροστά σε περίπου 100 φιλάθλους ήταν ο Τσοπουλίδης (Ζαφειρίου-Βαμβακίδης) και 4ος ο Ουζουνίδης.

Οι συνθέσεις:

Άρης Αβάτου (Κετσιεμενίδης Κ.): Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Ι., Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρή Ογλού, Πασχαλάκης (64’ Θωμαΐδης), Δόντσος (68’ Δεσύλλας), Κοτόπουλος, Χαριτίδης (85’ Ξανθόπουλος), Ευθυμιάδης.

Ασπίδα Ξάνθης: (Σαμαράς Χ.): Κισά Ομέρ, Σαββόγλου, Τζαρτάκης (68’ Κρουστάλλης), Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης (46’ Μουξιός), Δογανίδης (64’ Χατζηπαρασκευάς), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κατσής.

Αναγέννηση Θαλασσιάς – Εχίνος Σπορ 4-1 (παρ., 2-1 κ.δ.)

Σε μία δραματική αλλά και ¨εκρηκτική¨ αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με κοντινό πλασέ του Μπαϊρακταρίδη στο 38’, όμως οι πανηγυρισμοί τους δεν κράτησαν για πολύ καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα (40’) οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με κοντινή προβολή του Γιαννακούδη. Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Σαρηγιαννίδης έκανε με πλασέ μέσα από την περιοχή το 2-1 που έμεινε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Τουργαΐδη έκαναν το 3-1 στο 114’, και στο 120+ το 4-1 με κοντινό σουτ του Γιαννακούδη, με τη Θαλασσιά να παίρνει έτσι στην παράταση την πρόκριση.

Το «φινάλε» του χθεσινού αγώνα στη Θαλασσιά πάντως ήταν ¨εκρηκτικό¨ καθώς στο 118’ σημειώθηκαν δύο αποβολές στους Δ. Μπάτζιο και Γ. Γεωργιάδη, ενώ μετά το τέλος του ματς και καθώς υπήρχε ένταση, κλήθηκε αστυνομική δύναμη ώστε να μην παρεκτραπεί η κατάσταση και για να αποχωρήσουν με ασφάλεια παίκτες και διαιτητές.

Διαιτητής της αναμέτρησης που διεξήχθη μπροστά σε περίπου 300 φιλάθλους ήταν ο Τσεβελεκίδης (Κουλά Χουσεΐν, Αγγελακόπουλος) και 4ος ο Γκαϊτατζής.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Θαλασσιάς (Αποστολίδης Ι.): Περπερής, Βασιλειάδης (87’ Μαντζαρίδης), Κοτζάκελης (70’ Παπαδημητρίου), Μυλωνάς, Μπάτζιος Δ., Τουργαΐδης Κ. (109’ Βουλγαρίδης), Τουργαΐδης Στ., Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης.

Εχίνος Σπορ (Σ. Γιουρούκ, Εκρ. Καμπούρ): Αρναούτ Χασάν, Μπαϊρακταρίδης, Μποασή Σαμπρή, Τζομιάδης, Καδρή Χουσεΐν, Παρσαντανιάν (89’ Σνιμσίκοβ, 110’ λ.τρ. Κωνσταντινίδης), Χότσκα Τουγκάι, Κισά Αϊχάν, Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης, Καβάζ Μεμέτ Αλή.

Καλτέκης Δημήτρης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …