Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του Δήμου «γεννά» νέο συνδυασμό

Η δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του Δήμου «γεννά» νέο συνδυασμό

0

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και το συγκεκριμένο θέμα που αφορά στη «γέννηση» νέου αυτοδιοικητικού σχήματος στο δήμο Ξάνθης, που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία από δύο δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, επιβεβαιώνεται μετά από διερεύνηση του «Ε», ότι υπάρχει φωτιά μόνο που είναι στο στάδιο της σπίθας…Τούτο σημειολογικά αναλύεται στην ύπαρξη μιας υποβόσκουσας δυσαρέσκειας, από μια μερίδα πολιτών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο συμπολίτευσης όσο και αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης. Η δυσαρέσκεια αυτή αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία να δημιουργηθεί ένας νέος συνδυασμός χωρίς κομματικά αλλά με κοινωνικά χαρακτηριστικά, με στόχο να διεκδικήσει το δήμο Ξάνθης στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η δυσαρέσκεια «γεννά» δράση
Το «Ε» απευθύνθηκε στον κ. Μιχάλη Αμοιρίδη του οποίου το όνομα ακούστηκε ως επικεφαλής της εν λόγω κίνησης. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με φημολογία στην κίνηση συμμετέχουν και οι κ. Κριτσίνης, Παραστατίδης, Πασσαλής και Πουσπουρίκας, ο οποίος όμως αρνήθηκε οτιδήποτε που τον αφορά δηλώνοντας άγνοια. Ο κ. Αμοιρίδης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων και επαφών με άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι όμως ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής. Κοινό σημείο επαφής είναι πως θεωρούν ότι υπάρχει ένα κενό στο Δήμο που δεν καλύπτουν τα υπάρχοντα σχήματα, ότι υπάρχει παθογένεια στη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ότι υπάρχει τέλμα και δεν προχωράει τίποτε, ότι πορεύεται με μια κληρονομιά που φαγώθηκε, ότι πλέον πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων και ότι επιτέλους είναι καιρός και αναγκαιότητα που υπαγορεύεται από κοινωνική επιταγή να φυσήξει «φρέσκος» αέρας στο Δήμο Ξάνθης που δεν θα καπελώνεται από κόμματα και δεν θα έχει ανάγκη από «δαχτυλίδια» και χρίσματα. Ο κ. Αμοιρίδης υπογράμμισε πάντως ότι όλα αυτά είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι ακόμη δεν έχει σχηματοποιηθεί τίποτε αλλά επιβεβαίωσε ότι έχει εκφραστεί η βούληση συμμετοχής, από πολλούς εκ των οποίων κάποιοι έχουν και εμπειρία στα δημοτικά πράγματα και οι πολιτικές καταβολές τους βρίσκονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, απλά όλα χρειάζονται το χρόνο τους και τον σχεδιασμό τους.
Τι λένε οι επικεφαλής των υπαρχόντων συνδυασμών
Η είδηση της κίνησης για τη δημιουργία νέου συνδυασμού παρότι δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους άλλους υπάρχοντες συνδυασμούς τις οποίες κατέγραψε το «Ε». Όπως φαίνεται από τις ακόλουθες δηλώσεις των επικεφαλής σύσσωμη η αντιπολίτευση καλωσορίζει την κίνηση, ενώ ο κ. Δήμαρχος αφήνει να διαφανεί μια δυσαρέσκεια σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χώρος …ακάλυπτος για νέο συνδυασμό!
Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Στυλιανίδης: «Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν κενά στο δήμο ούτε στη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Όλα αυτά ανήκουν στη φαντασία κάποιων…Όλοι οι συνδυασμοί που μετέχουν στο Δήμο είναι …με το κόμμα της αυτοδιοίκησης».
«Πολίτες για την Αλλαγή» , Χρίστος Πούλιος: «Ο ήλιος βγαίνει για όλους! Είναι ευπρόσδεκτοι! Είναι ευοίωνο και παρήγορο σε μέρες απαξίωσης της πολιτικής να υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τον τόπο τους. Η κίνησή μας δημιουργήθηκε με βάση αυτό το πλαίσιο. Με ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί και χωρίς κομματικές ταμπέλες αλλά με ένα κοινό όραμα, την θέληση για προσφορά και την αλλαγή στο κατεστημένο του δήμου».
Πολίτες για την Ξάνθη, Νίκος Ανταμπούφης: «Είναι θετικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά και είναι θετικό να γίνονται ΄τέτοιες κινήσεις αλλά να γίνονται φανερά και δημόσια. Όσο είναι σε επίπεδο φημών και δεν εμφανίζεται επίσημα η οποιαδήποτε κίνηση φανερώνει ότι έχει πολιτικό κενό στις διαδικασίες της. Χρειάζονται καθαρές δημόσιες και θεσμικές διαδικασίες σε καθαρό πλαίσιο».
«Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης», Μαλκότς Χασάν: «Καλώς να μας έρθουν! Η πολυφωνία είναι καλή! Πιστεύω όμως ότι είναι «μπλόφα» που στοχεύει στο να ισχυροποιηθούν κάποιοι στους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…