Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Περιμένουν στο ακουστικό τους… για τις 250 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Ξάνθης

Περιμένουν στο ακουστικό τους… για τις 250 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Ξάνθης

0
ergasia-noe164

Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις ενστάσεις – Στην συνέχεια θ αναρτήσει ηλεκτρονικά τους οριστικούς πίνακες

Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στον δήμο και να πιάσουν δουλειά

Στην φάση της επεξεργασίας των ενστάσεων επί του προσωρινού πίνακα που αναρτήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016 που αφορά τις 6.339 θέσεις εργασίας σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Ξάνθης που θα προσλάβει 250 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων οι οποίοι και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ώστε να προέλθουν στον δήμου για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και να πιάσουν δουλειά

Εν αναμονή λοιπόν…

Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη προγράμματος για 10.000 ανέργους

Προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λίστες με τους επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουν σχεδόν καταρτιστεί και όταν ολοκληρωθούν θα βγει και η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων (πάνω από 12 μήνες), χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανεργία λιγότερο από ένα χρόνο.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στo Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ. Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελούμενους.

Επιδοτήσεις έως 100% από το ΕΣΠΑ για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία

Το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», προϋπολογισμού 126 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Νοέμβριο

Το πρόγραμμα στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές. Το πρόγραμμα στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές

Ευκαιρίες για χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία δίνει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» προϋπολογισμού 126 εκατ. ευρώ. Στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές.

Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να φτάσει έως και το 100% ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας, το μέγεθος της επιχείρησης και το έργο. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, που πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, μπορούν να το πράξουν είτε μόνες τους είτε σε συνεργασία με άλλες είτε συμπράττοντας με ερευνητικούς οργανισμούς.

Οι επιχειρήσεις είναι δυνατόν να κατατάσσονται σε όλες τις κατηγορίες με βάση το μέγεθός τους (μικρές, μεσαίες, μεγάλες). Οι προτάσεις που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες τρεις παρεμβάσεις:

•Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

•Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,

•Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Στο πλαίσιο των προτάσεών τους οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο για την περίπτωσή τους μείγμα ενεργειών μέσα από ένα ευρύ φάσμα δαπανών που καλύπτει η δράση από τις ακόλουθες κατηγορίες:

• κλασικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης (π.χ. βασική έρευνα, βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη, μελέτες σκοπιμότητας)

• δράσεις προώθησης της καινοτομίας (π.χ. απόκτηση, επικύρωση, προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, απόσπαση προσωπικού από οργανισμούς έρευνας και διάδοσης γνώσεων)

• υποστηρικτικές ενέργειες (π.χ. συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες).

Επιχειρήσεις

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι είναι: Υλικά – Κατασκευές, Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Αγροδιατροφή και Βιομηχανία τροφίμων, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υγεία και Φάρμακα, Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Αναδυόμενες Τεχνολογίες.

Ερευνητικοί οργανισμοί

Ως ερευνητικός οργανισμός νοείται ένας φορέας, όπως ΑΕΙ, ΤΕΙ, ερευνητικό κέντρο, ινστιτούτο κ.λπ., ο οποίος ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς του (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησής του, έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης ή την ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων των εν λόγω δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία, τη δημοσίευση ή τη μεταφορά γνώσεων.

Δικαιούχοι ανά έργο

Οι προτάσεις των έργων που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της Δράσης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, για κάθε μια από τις τρεις παρεμβάσεις:

1 Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Η παρέμβαση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ίδρυσής τους. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι είτε μια μικρομεσαία επιχείρηση είτε ομάδες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανεξάρτητων μεταξύ τους.

2 Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς: Η παρούσα παρέμβαση αφορά συμπράξεις επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και χρόνου λειτουργίας, με ερευνητικούς οργανισμούς, με κύριους αποδέκτες τις επιχειρήσεις.

3 Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων: Δυνητικοί δικαιούχοι είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης.

Τι χρηματοδοτείται

Ο ανώτερος συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποβαλλόμενης πρότασης διαμορφώνεται για καθεμιά από τις τρεις παρεμβάσεις ως εξής:

1. Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις:

• Σε 200.000 ευρώ, εάν πρόκειται για μία επιχείρηση,

• Σε 350.000 ευρώ, εάν πρόκειται για δύο επιχειρήσεις,

• Σε 450.000 ευρώ, εάν πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις, και

• Σε 500.000 ευρώ, εάν συμμετέχουν περισσότερες των τριών επιχειρήσεις.

2. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς:

• Σε 1.000.000 ευρώ.

3 Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων:

• Σε 2.000.000 ευρώ.Ποσοστό επιχορήγησης

Το ποσοστό της επιχορήγησης προσδιορίζεται ανάλογα με το είδος της επιλέξιμης δραστηριότητας ή το μέγεθος της επιχείρησης. Έτσι στην κατηγορία «Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες επιχείρησης» το εύρος του ποσοστού επιχορήγησης κυμαίνεται από 35% έως 80%. Στις «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 25% έως 100%. Και στον τομέα «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» το εύρος είναι 25% έως 70%.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eyde-etak.gr. Τηλ.: 213 1300000.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

4 προσλήψεις ΥΕ στον Δήμο Ξάνθης +1 στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ

Αιτήσεις για τις 1.113 θέσεις χωρίς πτυχίο έως Παρασκευή 22 Νοεμβρίου Ανοιχτές είναι από τ…