Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεγάλες ελλείψεις στην τεχνική εκπαίδευση στην Ξάνθη

Μεγάλες ελλείψεις στην τεχνική εκπαίδευση στην Ξάνθη

0
olme papaxristou

Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, βρέθηκε στην Ξάνθη και κατέγραψε προβλήματα και ελλείψεις στις υποδομές των σχολικών ιδρυμάτων

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε τρέχοντα ζητήματα και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης

Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστου, ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε σχολεία της Ξάνθης. Στις επαφές και συνομιλίες που είχε με εκπαιδευτικούς της πόλης μας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Χρήστο Ιωαννίδη, ενημέρωσε για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Παπαχρήστου κατέγραψε προβλήματα που του μετέφεραν οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ελλείψεις σε εξοπλισμό που παρουσιάζει η τεχνική εκπαίδευση. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία έχουν δημιουργήσει μία σωρεία προβλημάτων, τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στις τεχνικές υποδομές. «Αυτή την στιγμή, και ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχουν ακόμη 3.500 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι παρά το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για επένδυση του 5% του ΑΕΠ της χώρας στην παιδεία, το ποσοστό που προορίζεται φτάνει μόλις στο 2,5%.

Εκπαιδευτικοί που στηρίζουν με προσωπική προσπάθεια τα σχολεία

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρήστου: «Ποτέ δεν επικαλεστήκαμε ότι το 100% των εκπαιδευτικών κάνει σωστά την δουλειά του και είναι όλοι άμεμπτοι. Απλά σήμερα διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι είναι πολλοί οι καθηγητές που με προσωπικό κόπο, θυσίες, ακόμη και με προσωπικά έξοδα στηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο». Αναφέρθηκαν παραδείγματα καθηγητών στα ΕΠΑΛ της Ξάνθης, που αναγκάστηκαν να προμηθευτούν τα κατάλληλα μέσα για το μάθημά τους με δικά τους έξοδα, αφού εργαστήρια, όπως αυτό των ηλεκτρολόγων, δεν διαθέτουν τα βασικά για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευόμενων. Καταγράφηκε μάλιστα και το περιστατικό νεαρής μαθήτριας του ΕΠΑΛ που έχει πρόβλημα όρασης, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη καθηγητή ειδικής αγωγής. Αναφορικά με την απεργία της Πέμπτης, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ τόνισε ότι η συμμετοχή είναι μικρή στην επαρχία, όπου οι συνθήκες ακόμη δεν είναι τόσο άσχημες, όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Έχουμε σχολεία στην Αθήνα, όπου τα παιδιά σιτίζονται από τους δήμους, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να παρέχουν έστω και το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …