Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Διαξιφισμών συνέχεια μεταξύ Πούλιου και Καλαϊτζή

Διαξιφισμών συνέχεια μεταξύ Πούλιου και Καλαϊτζή

0

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης «Πολίτες για την Αλλαγή», αναφέρεται στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Ε.Α.Π.Α.Ξ., κ. Θεολόγου Καλαϊτζή, στρέφοντας τα βέλη της κατά των όσων ο τελευταίος ισχυρίστηκε, αλλά και έμμεσα προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη.
Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Χρίστου Πούλιου κατηγορεί τον κ. Καλαϊτζή ότι χρησιμοποίησε προσχηματικά την νομική υπόσταση της Ε.Α.Π.Α.Ξ., ως ανώνυμη εταιρία, λοιδορώντας τους ισχυρισμούς του δεύτερου περί επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνιστών της εταιρίας. Υπενθυμίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι κατά 77% η εταιρία ανήκει στον Δήμο Ξάνθης (ποσοστά Δ. Ξάνθης:48% και Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.: 29%), ενώ προειδοποιεί τον κ. Καλαϊτζή να συνειδητοποιήσει ότι «δε διευθύνει την προσωπική του εταιρεία ούτε κάποια εταιρεία ιδιωτών μετόχων που τον εμπιστεύθηκαν», και τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι «πολλές αποφάσεις της ΕΑΠΑΞ μπορεί να τον «βολεύουν» αλλά και πολλές τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης». Επαναφέρει επίσης τα ερωτήματα σχετικά με την μη πρόσκληση μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας στις συνεδριάσεις του, καθώς και αυτά που αναφέρονται σε «μαγειρέματα» των πρακτικών των συνεδριάσεων. Καταλήγει τέλος, κατακρίνοντας ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Καλαϊτζής, αναφορικά με το κόστος που θα είχε για την εταιρία ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές προτρέποντας τον τελευταίο «να πουλήσει το καινούριο τζιπ που αγόρασε η ΕΑΠΑΞ (άραγε υπάρχει απόφαση Δ.Σ. για την αγορά;) και να πληρωθούν οι ορκωτοί ελεγκτές για τα επόμενα πέντε χρόνια!!!».
Απαντώντας στην ανακοίνωση των «Πολιτών», ο κ. Καλαϊτζής εξέδωσε με την σειρά του ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανείς προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η Ε.Α.Π.Α.Ξ. από την αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης, που αποσκοπούν στην αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους από την πλευρά του κ. Πούλιου, μέσω μιας τακτικής απαξίωσης συγκεκριμένων προσώπων. Στην επιστολή του ο κ. Καλαϊτζής «φωτογραφίζει» τον κ. Πούλιο ως δικομανή, που φαντάζεται ότι πίσω από κάθε ενέργεια υπάρχει και μια σκοπιμότητα, προτρέποντάς τον να αναθεωρήσει την στάση του πριν απαξιωθεί ο ίδιος ο κ. Πούλιος ολοκληρωτικά στις επερχόμενες εκλογές. Κλείνοντας, τέλος, την ανακοίνωσή του ο κ. Καλαϊτζής δηλώνει απερίφραστα την πρόθεσή του ν’ απαντά πλέον σε κάθε προσπάθεια να πληγεί ο ίδιος προσωπικά, προστατεύοντας έτσι τόσο τον θεσμό που εκπροσωπεί όσο και την επαγγελματική – πολιτική του θέση στην τοπική κοινωνία.
Παρατίθενται στη συνέχεια ολόκληρες και οι δύο επιστολές

Η ανακοίνωση «Πολιτών για την Αλλαγή»

«Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι – όπως και η κοινή γνώμη άλλωστε – τον ισόβιο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Α.ΠΑ.Ξ. κ.Καλαϊτζή, αφενός μεν να επιδεικνύει υπέρμετρη αλαζονεία με την άκαμπτη και προκλητική στάση του, αφετέρου δε να παραδέχεται ανερυθρίαστα δημόσια την αδιαφάνεια στις διαδικασίες, στις αποφάσεις, στα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης που διοικεί.
Κι όλα αυτά με το πρόσχημα ότι διοικεί μια ανώνυμη εταιρεία της οποίας τα μυστικά και συμφέροντα δε πρέπει να δημοσιοποιούνται για να μην τα μάθουν οι …ανταγωνιστές (!!!) Τώρα, ποιοι ανταγωνίζονται (!!!) τον κ.Καλαϊτζή και την ΕΑΠΑΞ, είναι ένα άλλο ανέκδοτο…
Θυμίζουμε στους συνδημότες μας ότι κύριοι μέτοχοι στην ΕΑΠΑΞ είναι ο Δήμος Ξάνθης και η ΔΕΥΑΞ με 77% συνολικά.
Θυμίζουμε στον κ.Καλαϊτζή ότι δε διευθύνει την προσωπική του εταιρεία ούτε κάποια εταιρεία ιδιωτών μετόχων που τον εμπιστεύθηκαν.
Θυμίζουμε στον κ.Στυλιανίδη, Δήμαρχο αυτής της πόλης ότι πολλές αποφάσεις της ΕΑΠΑΞ μπορεί να τον «βολεύουν» αλλά και πολλές τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης. Και δεν δικαιούται μετά από τόσα χρόνια να λέει ότι δεν γνώριζε…
Πάντως, ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος κ.Καλαϊτζής, κουβέντα δεν είπε για την ταμπακέρα. Ας μας απαντήσει:
– Από πότε στις Ανώνυμες Εταιρείες δεν καλούν τα μέλη στις συνεδριάσεις των Δ.Σ.;
– Από πότε «συνεδριάζουν» κι εμφανίζουν «παρόντα» κι «απόντα» μέλη κι εκ των υστέρων προσπαθούν να μαζέψουν πίσω τα Αποσπάσματα Πρακτικών ανύπαρκτων συνεδριάσεων;
Και κάτι τελευταίο. Συμφωνεί ο κ.Στυλιανίδης ως «κεφαλή» του Δήμου – μεγαλομετόχου της ΕΑΠΑΞ, με το καινοφανές επιχείρημα του κ.Καλαϊτζή ότι δε βάζουν ορκωτούς ελεγκτές στην ΕΑΠΑΞ για να μη ξοδέψουν χρήματα;
Γιατί αν δεν συμφωνεί, ας προτρέψει τον κ.Καλαϊτζή να πουλήσει το καινούριο τζιπ που αγόρασε η ΕΑΠΑΞ (άραγε υπάρχει απόφαση Δ.Σ. για την αγορά;) και να πληρωθούν οι ορκωτοί ελεγκτές για τα επόμενα πέντε χρόνια!!!».

Η ανακοίνωση του κ. Θεολόγου Καλαϊτζή

«Αν και ποτέ δεν θέλω να απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι και στα 23 χρόνια της πολιτικής μου ενασχόλησης με το Δήμο Ξάνθης και τα κοινά δεν το έκανα ποτέ, εντούτοις η τακτική του κου Πούλιου, του επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες για την Αλλαγή» με αναγκάζει να το πράξω, θέλοντας έτσι να δώσω και μία ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς που δεν νοούν ότι στο Δήμο Ξάνθης κάνουμε πολιτική, ασκούμε πολιτική, είμαστε ανοιχτοί σε δημόσια κριτική, αλλά ποτέ δεν προσωποποιούμε τα θέματα και τις αντιπαραθέσεις.
Ερωτώ ευθέως τον κ. Χρίστο Πούλιο:
-Το θέμα για τον ίδιο και την παράταξη που εκπροσωπεί, είναι η διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και της ΕΑΠΑΞ ή ότι έχω μία μακρά θητεία – λόγω ακριβώς της εμπιστοσύνης που μου έχει επιδειχθεί – στην Ανώνυμη Εταιρία που είναι μέτοχος και ο Δήμος Ξάνθης;
Παρακολουθώ τον κ. Πούλιο ότι βασική του επιδίωξη δεν είναι να ασκήσει μία εποικοδομητική αντιπολίτευση, με στόχο την καλυτέρευση του Δήμου και της ζωής των Δημοτών μας, αλλά να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα – και μεταξύ αυτών και εμένα – προκειμένου από την απαξίωσή μου να κερδίσει (σ.σ. έτσι το φαντάζεται φαίνεται), περισσότερους ψήφους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ενημερώνω τον κ. Πούλιο ότι πολιτική με προσωπικές επιθέσεις, υποδηλώνει εμπάθεια και απορώ για τους λόγους, αν αυτή υπάρχει και υφίσταται στο μυαλό του ιδίου και της παράταξής του.
Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι ο λαός της Ξάνθης μου έχει εμπιστευθεί και δια μέσω του Δημάρχου, θέσεις διαχείρισης της εξουσίας για να εξυπηρετώ τους συμπολίτες μου, έχω αποδείξει δε όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν έκλεισα τις πόρτες των γραφείων που υπηρέτησα σε κανέναν, ανεξαρτήτου θρησκείας, κομματικής προέλευσης ή άλλης πολιτιστικής καταβολής.
Προτείνω στον κ. Πούλιο να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι τόσο στο πρόσωπ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […