Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εγκρίθηκε το Λούνα – Παρκ στο «Ελισσώ»

Εγκρίθηκε το Λούνα – Παρκ στο «Ελισσώ»

0

Με την έγκριση αποδοχής της έντασης για νέα μελέτη και κατάρτιση νέων όρων της διακήρυξης για την προμήθεια Κάδων απορριμμάτων κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας άρχισε η συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής απαρτία μελών και προεδρεύοντας του κ. Στάμου Τριμίντζιου την Τετάρτη 10 Ιουνίου το μεσημέρι.
Εγκρίθηκε το Λούνα – Παρκ στο «Ελισσώ»
Στα ημερήσιας διάταξης θέματα κυρίως συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε την έγκριση χορήγησης άδειας για λειτουργία Λούνα – Παρκ στο αύλειο χώρο του Ελισσώ το οποίο μισθώνει μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Διαχείρησης Τουριστικών Ακινήτων ΕΤΕΝΕΞ στον κ. Ανδρικόπουλο.
Κατατέθηκαν από την τεχνική υπηρεσία εισηγήσεις που βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα όσο αφορά στη χρήση γης καθώς η περιοχή χαρακτηρίστηκε πολεοδομικό κέντρο και αναφορικά με την απόστασή της από το Δ.Π.Θ. ορίστηκε στα 30 μ. και κατοικίες στα 150 μ. Ο πρόεδρος της Δημαρχιακής βρήκε «εντάξει τα χαρτιά» και ζήτησε την έγκριση της λειτουργίας του Λούνα – Παρκ. Όμως ο κ. Πούλιος ο οποίος μόλις είχε στα χέρια του τη σύμβαση εξέφρασε επιφυλάξεις θέτοντας ερωτηματικά αν π.χ. δίνεται το μίσθιο αν οι όροι της σύμβασης τηρούνται, στα οποία δεν δόθηκαν απαντήσεις και για το λόγο αυτό καταψήφισε την πρόταση έγκρισης.
Στο 5ο θέμα που αφορούσε την κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου: «Επέμβαση σε οδούς και πεζοδρόμια ΑΜΕΑ» και συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ ο κ. Πούλιος ζήτησε να δοθεί λίστα με τις παρεμβάσεις και τον προϋπολογισμό της καθεμιάς ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα. Αναφορικά με το 6ο θέμα «Προμήθεια οχημάτων τζιπ» για τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Αγκόρτσας εξέφρασε τη διαφωνία του όχι αμφισβητώντας τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού αλλά γιατί η γνώμη του είναι ότι για τη δημοτική αστυνομία πρέπει να γίνει προμήθεια ημιφορτηγών πολλαπλών χρήσεων και όχι τζιπ.
Εγκρίθηκε πρόγραμμα ευρυζωνικότητας
Τέλος εγκρίθηκε μετ’ επαίνων για την αρτιότητά της, από τον πρόεδρο της Δημαρχιακής κ. Τριμίντζιο, η πρόταση του υπεύθυνου προγραμματισμού του Δήμου κ. Αποστολίδη Λευτέρη που συνίσταται στην εγκατάσταση 40 φορητών υπολογιστών και 3 κεραιών στην πόλη. Κάποιοι απ’ αυτούς θα χρησιμοποιούνται ως τουριστικοί οδηγοί από τους επισκέπτες όπου μέσα απ’ την πλοήγησή τους θα ενημερώνονται κυρίως για την παλιά πόλη και για τα αξιόλογα για επισκεψιμότητα σημεία της πόλης, ενώ ένα μέρος των υπολογιστών θα χρησιμοποιηθεί από τη δημοτική αστυνομία για ηλεκτρονικές κλήσεις. Να σημειώσουμε ότι αυτές οι δράσεις ευρυζωνικότητας χρηματοδοτούνται 100% από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…