Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ τηγανιού στη στιγμή

Κέικ τηγανιού στη στιγμή

0
keik-tigani2

-2 φρέσκα αυγά

-2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο

-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

-½ κουταλάκι αλάτι

-½ κουταλάκι βανίλια

-½ φλυτζάνι αλεύρι

-1 κουτάλι σούπας βούτυρο

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα, Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά

Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ. Μην κάψει πάρα πολύ. Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι, μην το φοβάστε, δεν θα είναι χοντρό. Θέλει 7 λεπτά από κάθε μεριά. Γυρίστε το από την άλλη, πρέπει το κέηκ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό.

Δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα, πριν το ψήσετε, κομματάκια μήλου. Σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα και μπορείτε να το γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη. Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε από πάνω μπόλικη κανέλα, αν δεν έχετε φρούτα ή άλλο τι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…