Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

Μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού

0
mous-sokolata

-200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη

-100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

-ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο

-200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δεν αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός, σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε. Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι ή μανταρίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα και πράσα

1 κομμάτι χοιρινός λαιμός περίπου 1 κιλό 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1,5 κουταλιές βούτυρο 2 κου…