3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης σε μικρούς κύβους 0,5 εκ.
10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
400 γρ χρωματιστά ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 γρ τόνος Αλοννήσου σε κονσέρβα (καθαρό βάρος)
400 γρ σιουφηχτά μακαρόνια
3 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτουμε την πιπεριά και το θυμάρι. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και τον τόνο αφού τον κόψουμε πρώτα σε κομματάκια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. (σκεπάσμένο τα πρώρα 5 και ξεσκέπαστο τα επόμενα 5). Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά την κάπαρη και έτσι τραγανή και ελαφρά αλμυρή που είναι τη ρίχνουμε επάνω από τα ζυμαρικά καθώς τα σερβίρουμε