-300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
-1 κρεμμύδι ολόκληρο
-2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
-1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
-1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
-2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
-7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-αλάτι
για τη σος
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-χυμό από 1 λεμόνι
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-μια γερή πρέζα κύμινο
-2 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα. Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού.