Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έως τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Έως τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ Ξάνθης

0
ergasia-joul162

Άρχισε την Πέμπτη 07/07/2016 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 14/07/2016 η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, του Ο.Α.Ε.Δ., σε εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2016-2017. Ο Ο.Α.Ε.Δ. καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις , να υποβάλουν ή να αποστείλουν από 07/07/2016 έως 14/07/2016, από 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για όποιες από τις παρακάτω ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2016-2017. Η Προκήρυξη αφορά στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Περιφέρειας Αττικής ή τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας μίας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2016-2017.

Πληροφορίες για την αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς συστημένα ή με courier από τον/την υποψήφιο/α, προκειμένου να διαβιβαστεί στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης του με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής ή για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. των Περιφερειακών Διευθύνσεων στις οποίες υπάγονται οι Περιφερειακές Ενότητες της υπόλοιπης Ελλάδας, σχ. έτους 2016-2017, ως εξής: Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΠΑ.Σ Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Σερρών): Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καβάλας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης του με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Διεύθυνση : Περιγιάλι 2 Καβάλας, Τ.Κ. 65201- Τ.Θ 1326, τηλέφωνα 2510 – 228834, 2510-231166.

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την οικ. 28958/487 (ΦΕΚ 1979/Β΄/30-06-2016) Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ζητούνται από την Προκήρυξη, δίνονται στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, του ΟΑΕΔ καθώς και στο site του Οργανισμού www.oaed.gr.

Μέσα στον Αύγουστο η προκήρυξη για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 33 δήμους της χώρας. Η προκήρυξη θα βγει από τον ΟΑΕΔ

Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόκειται ν οριστικοποιηθούν από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ξάνθη οι θέσεις και τα έργα για τις 250 8μηνες συμβάσεις και μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας. Ως γνωστόν τώρα τρέχει το πρόγραμμα για 17 δήμους στο οποίο ο δήμος Ξάνθης δεν έχει υπαχθεί. Αντίθετα έχει υπαχθεί στο επόμενο που αφορά 33 δήμους της χώρα με κριτήριο πάντα την υψηλή ανεργία.

36.000 προσλήψεις για νέους και ανέργους πριν τη σύνταξη

Τρία προγράμματα που θα απευθύνονται σε 13.000 νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών και 23.000 ανέργους έως 64 ετών αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μέσα στον Ιούλιο. Το πρώτο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας απευθύνεται σε 10.000 νέους από 18 έως 24 ετών και αφορά μεταξύ άλλων κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στόχευση έχει και το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα, απλώς αφορά νέους από 25 έως 29 ετών. Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εξασφαλίζει κατάρτιση, πιστοποίηση και εγγυημένη απασχόληση ανέργων σε κλάδους αιχμής. Αφορά 23.000 δικαιούχους ηλικίας από 29 έως 64 ετών και θα έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ. Δικαιούχοι των νέων δράσεων θα είναι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των οποίων το δελτίο ανεργίας είναι σε ισχύ.

Πριμ σε 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση

Επιδότηση αλλά και χαμηλότοκα δάνεια σε 40.000 νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους προσφέρει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται το φθινόπωρο, με μικρές αλλαγές όπως η αύξηση των επιλέξιμων δαπανών στα 25.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ που ήταν την προηγούμενη περίοδο). Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα παραμένει ως βασικό κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων, ενώ προστίθεται ακόμη μία παράμετρος, αυτή των προστατευόμενων μελών. Συνεπώς η επιχορήγηση θα κινείται κλιμακωτά, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

500 τεχνικοί και διοικητικοί σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια

«Check in» σε Έλληνες υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν στον αεροπορικό κλάδο θα κάνει η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, από τον προσεχή Νοέμβριο μέχρι και το 2055. Τα αεροδρόμια που θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της κοινοπραξίας είναι τα εξής: Άκτιο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη / Χανιά, Κεφαλονιά, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος. Στον σχεδιασμό της εταιρείας είναι η πρόσληψη 500 Ελλήνων για τις διοικητικές και τεχνικές θέσεις, ενώ ορισμένα μόνο στελέχη θα είναι Γερμανοί.

Θα προσληφθεί κάθε είδους προσωπικό με εξειδίκευση, από διευθυντικά έως διοικητικά και τεχνικά στελέχη όλων των επιπέδων, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικότερα αναζητούνται δικηγόροι, στελέχη μάρκετινγκ, υπεύθυνοι πληροφορικής και εφαρμογών, υπάλληλοι στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, λογιστές, υπεύθυνοι στο τμήμα προμηθειών, στελέχη πληροφόρησης και προγραμματισμού, προσωπικό ασφαλείας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παρέχει ομάδες άμεσης επέμβασης από τεχνικούς και μηχανικούς.

700 ετήσιες συμβάσεις σε 254 Κέντρα Κοινότητας

Στην πρόσληψη 1.400 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να στελεχώσει τα 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα. Η πλειονότητα των θέσεων στα Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα αφορά πτυχιούχους κοινωνικών επιστημών, διοικητικούς, ψυχολόγους και νοσηλευτές Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν οι πρώτες 700 θέσεις, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και χρηματοδότηση από προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη στο τέλος του 2016.

Ήδη έχει βγει η σχετική πρόσκληση από τις περιφέρειες της χώρας προς τους δήμους, κοινωφελείς επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα των δήμων ή άλλους δημοτικούς φορείς προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης για τη δημιουργία και λειτουργία (για 3 έτη) των Κέντρων Κοινότητας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …