Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πολύ κοντά σε συμφωνία με Λάζιτς η Ξάνθη

Πολύ κοντά σε συμφωνία με Λάζιτς η Ξάνθη

0
lazits

Λεπτομέρειες για να κλείσει η συμφωνία με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό

Απομένει μία ακόμη μεταγραφή αμυντικού για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν

Με τον Σέρβο επιτελικό μέσο Τζόρτζε Λάζιτς, θα συνεχιστεί – εκτός απροόπτου – ο μετεγγραφικός σχεδιασμός της ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 33χρονο ποδοσφαιριστή και απομένουν μόνο λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του, ως ελεύθερος.

Ο 33χρονος Σέρβος επιτελικός μέσος (που πέρυσι ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ), σε νεαρή ηλικία έπαιξε σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του, κάνοντας το αγωνιστικό «μπαμ» στην Παρτίζαν τη σεζόν 2007-08 πραγματοποιώντας 56 εμφανίσεις, ενώ το 2009 πήρε μεταγραφή στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ στην οποία έμεινε μέχρι το 2015 έχοντας 115 ματς και γεμάτες χρονιές και πετυχαίνοντας συνολικά 21 γκολ επί ουκρανικού εδάφους, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε και στην ουκρανική Σταλ για ένα εξάμηνο.

Η περίπτωση του κρίνεται ιδιαίτερα καλή καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες που θα αναλάβει τη δημιουργία του παιχνιδιού της Ξάνθης, ωστόσο αυτόματα προκύπτει το ερώτημα το αν και πως θα μπορέσει να «χωρέσει» ο Λουτσέσκου τον Λάζιτς μαζί με τον Πέτρο Ορφανίδη, καθώς αγωνίζονται στην ίδια θέση, ή αν υπάρχει πρόθεση να πουληθεί ο νεαρός Ξανθιώτης μέσος, όπως εξάλλου είχε γραφτεί το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλη μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ.

Εφόσον αποκτηθεί ο Λάζιτς θα είναι η 6η μεταγραφή, μετά τους Ζίβκοβιτς (τερματοφύλακας), Παπαγεωργίου (δεξί μπακ), Καρασαλίδη (στόπερ/αμυντικός μέσος), Ντε Λούκας (αμυντικός μέσος) και Χαμζά Γκιουνές, ενώ να σημειώσουμε ότι από πλευράς Ξάνθης αναμένεται ακόμα μία μεταγραφή στη θέση του σέντερ μπακ, για να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Στη Λάρισα ο Φάρκας

Δεν είναι μόνο η ενίσχυση του «ρόστερ» που προχωράει αυτό το διάστημα, αλλά και οι παίκτες που αποχώρησαν από την Ξάνθη βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας και σε περίπτωση που συνεχίσουν σε ομάδες της Super League θα βρεθούν αντίπαλοι την ερχόμενη σεζόν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μανώλη Μπέρτου ο οποίος αν και αρχικά επέστρεψε στον Ολυμπιακό απ’ όπου ήταν δανεικός στην Ξάνθη για ένα έτος, τελικά έλυσε το συμβόλαιο του με τους «ερυθρόλευκους» και θα συνεχίσει στον Αστέρα Τρίπολης. Άλλη περίπτωση είναι αυτή του Χρήστου Καρυπίδη ο οποίος θα συνεχίσει στον Πλατανιά, ενώ χθες ανακοινώθηκε από την ΑΕ Λάρισα η απόκτηση του Πάβολ Φάρκας. Ο 31χρονος Σλοβάκος στόπερ αν και έδειξε κάποια καλά στοιχεία στις 8 συμμετοχές που είχε με τη φανέλα της Ξάνθης τελικά έμεινε ελεύθερος με τη λήξη του μονοετούς συμβολαίου του το οποίο δεν επεκτάθηκε, με τον ίδιο να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της θεσσαλικής ομάδας που ήρθε σε συμφωνία μαζί του.

Εξάλλου δύο ακόμη μέχρι πρότινος παίκτες της Ξάνθης έχουν δεχτεί προτάσεις για να συνεχίσουν όχι στη Super League, αλλά στον ΟΦΗ στην προσπάθεια του για πρωταθλητισμό στη Β’ Εθνική, με τους Κρητικούς να ενδιαφέρονται για τους Τσέναμο και Παντελή Καπετάνο, οι οποίοι ωστόσο εξετάζουν όλες τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους.

Τη Δευτέρα μαθαίνει το πρόγραμμα η Ξάνθη

Το πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο «ΔΑΪΣ» στο Μαρούσι θα φιλοξενήσει την εκδήλωση για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Super League, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 19.00.

«H κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League αγωνιστικής περιόδου 2016-17 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ», τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 (Δ/νση: Μεσογείων 151, Τ.Κ. 15126 Μαρούσι)» αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας.

Η κλήρωση πραγματοποιείται ακριβώς έναν μήνα και δυο ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League, που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Super League 2016-2017:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

3. A.E.K.

4. Π.Α.Ο.Κ.

5. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

9. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

10. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

11. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

12. ΗΡΑΚΛΗΣ

13. ΞΑΝΘΗ

14. ΒΕΡΟΙΑ

15. ΛΑΡΙΣΑ

16. ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …