Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα!

Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα!

0
tartes-myrtila

200 gr τυρί κρέμα

60 gr ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα

1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα

220 gr κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα

100 gr μαρμελάδα από μύρτιλα

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό

1 κουτ. σούπας νερό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο C στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25Χ35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία. Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα. Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα. Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…