-300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
-λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και χυμό ενός λεμονιού για 5 λεπτά)
Για τη μους
-1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
-400ml κρέμα γάλακτος
-150ml χυμό λεμονιού
-ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη διακόσμηση
-λίγο μαρμελάδα λεμόνι
-Μερικές φράουλες
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέξετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρετε το γλυκό διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι. Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.