400-450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ άχνη ζάχαρη
40γρ. ζάχαρη
120 ml ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια μεγάλα, τον χυμό τους
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά – 60 λεπτά. Στη λαμαρίνα του φούρνου μας στρώνουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια και σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε πάνω στην λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που δώσαμε στα κουλούρια μας κι ανάλογα τον φούρνο μας. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.