Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μαγιόρκα ορέγομαι, αλλά…για Σκιάθο πορεύομαι

Μαγιόρκα ορέγομαι, αλλά…για Σκιάθο πορεύομαι

0

Οι ξανθιώτες δε θα το βάλουν κάτω προκειμένου να πάρουν μια καλοκαιρινή ανάσα ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Παρά το κόστος, που ανεβαίνει περαιτέρω αν ταξιδεύει ολόκληρη η οικογένεια, οι συμπολίτες βρίσκουν τον τρόπο να χαρίσουν στα παιδιά και τους εαυτούς τους λίγες ημέρες χαλάρωσης και παιχνιδιού.
Εντός…
Είναι φαεινότερο του επικείμενου αυγουστιάτικου ηλίου, ότι και οι ξανθιώτες επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με ιδιαίτερη προτίμηση φέτος στις Σποράδες, όπως μας ενημέρωσε η κ. Μιχαηλίδου από το τουριστικό πρακτορείο Air Trance, όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, λόγω και της απόστασης που επιτρέπει την οδική μετάβαση στις εν λόγω περιοχές. Άλλα νησιά που πρόκειται να φιλοξενήσουν μεγάλη μερίδα συμπολιτών, φέτος, είναι η Ρόδος, η Κρήτη, η Λευκάδα, η Σαντορίνη και η Χίος. Όπως, μάλιστα, πληροφορηθήκαμε από τον κ. Σάκη Βαχαρίδη, συνεργάτη του κ. Πυριλίδη, στο τουριστικό γραφείο του τελευταίου, τα πακέτα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είναι πλήρη για όλους τους ‘in’ ελληνικούς προορισμούς.
Μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης τα οικογενειακά πακέτα με family rooms, που αποτελούν μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή λύση για τις οικογένειες, που μπορούν να διαμείνουν σε τετράκλινο δωμάτιο με χαμηλότερο κόστος.
Η κ. Δέσποινα, από το τουριστικό γραφείο Tasios Tours μας έδωσε μια εικόνα της κίνησης και των τιμών που επικρατούν στη ξανθιώτικη τουριστική αγορά. Πάντως, η συνομιλήτριά μας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν τα οδικά πακέτα, αφού στα αεροπορικά είτε λίγο είτε πολύ η τιμή ξεπερνά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ένα 9ήμερο οδικά στη Σαντορίνη κοστίζει 330-335€, ενώ για Μυτιλήνη κυμαίνεται στα 300-400€. «Βέβαια, σημείωσε η κ. Δέσποινα, ότι και το αεροπορικό ταξίδι στο νησί της Λέσβου βγαίνει γύρω στα 405€».
Κι εκτός…
Χωρίς, καμία έκπληξη, επίσης, ενημερωθήκαμε από τον κ. Βαχαρίδη ότι η κίνηση για εξωτικούς προορισμούς (βλ. Πουκέτ, Μπαλί), δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη και σίγουρα καθοριστικός παράγοντας είναι το κόστος που μετριάζει την επιθυμία των ξανθιωτών, και όχι μόνο βέβαια, να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σ’ ένα μέρος τροπικό. «Βέβαια, εξήγησε ο κ. Βαχαρίδης, υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν. Και όσον αφορά εξωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μαγιόρκα, και εκεί όλα τα πακέτα έχουν κλείσει».
Την ίδια εντύπωση, περίπου, έχει και η κ. Μιχαηλίδου της Air Trance: «απόδειξη ότι ήδη υπάρχουν θέσεις. Η κίνηση των πακέτων για το εξωτερικό είναι πεσμένη. Ναι μεν οργανώνονται εκδρομές με διάφορους προορισμούς, αλλά, λόγω κόστους και άρα έλλειψης ταξιδιωτών ακυρώνονται. Πλέον, όλοι προκειμένου να κλείσουν για ένα ταξίδι ζητούν εγγυημένες αναχωρήσεις».
Και οι πληροφορίες που λάβαμε από το γραφείο Tasios Tours, πιστοποιούν ότι αυτή είναι και η συνολική διάθεση για…παραμονή εντός που υπάρχει στην Ξάνθη. Μάλιστα, η κ. Δέσποινα μας είπε ότι: « έρχονται διάφοροι και ζητάνε εκδρομές σε εξωτικά νησιά, ωστόσο όταν μαθαίνουν για το κόστος κλείνουν για Σποράδες ή για Σαντορίνη!»>

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …