-1½ κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
-6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
-200ml ελαιόλαδο
-500γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα
-200ml νερό
-½ κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
-αλάτι, πιπέρι
-1 κουτί πικάντικα χταποδάκια SAFCOL ψιλοκομμένα
Βράζετε σε λίγο νερό τις ελιές για 2-3 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα ντοματάκια, το νερό, το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για 6 – 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε τις πατάτες. Ρίχνετε νερό για να τις καλύψει, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα σε ένα μέτριο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πικάντικα χταποδάκια, τις ελιές και τον άνηθο. Ανακατεύετε απαλά για να σκορπίσουν και συνεχίζεται το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.