Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Η εργασιακή εικόνα του νομού υπ’ όψιν Καλαντζάκου

Η εργασιακή εικόνα του νομού υπ’ όψιν Καλαντζάκου

0

Κομίζουν δεσμεύσεις από τας Αθήνας και κουβαλούν μπόλικες υποσχέσεις στις βαλίτσες τους. Το ζητούμενο είναι σε ποιο βαθμό αυτές θα υλοποιηθούν ή θα μείνουν απλά υποσχέσεις. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Σπύρο Παπαχρήστου και τον γραμματέα κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Μαΐου το πρωί με την υφυπουργό Απασχόλησης κα Σοφία Καλαντζάκου. Έπιασαν …τη δουλειά τους ζεστά οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τώρα που είναι νωπή ακόμη η επίσκεψή της στην Ξάνθη και προκειμένου να μην είναι μόνο… έπεα πτερόεντα αυτά που είπε στην ημερίδα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία φρόντισαν να εκμαιεύσουν πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συναντώντας την κατ’ ιδίαν μιας και η ίδια δεν επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ως όφειλε ως υφυπουργός Απασχόλησης, όταν ήλθε στην Ξάνθη.
Η εργασιακή εικόνα του νομού υπ’ όψιν Καλαντζάκου
Έτσι λοιπόν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης εξέθεσαν ένα προς ένα τα προβλήματα του νομού ξεκινώντας από τα πιο γενικά: Όπως: αποβιομηχάνιση, απώλεια θέσεων εργασίας, υψηλή ανεργία της τάξης του 25%, έλλειψη επενδύσεων στην περιοχή, μετανάστευση. Στη συνέχεια κατέληξαν με τα πιο ειδικά.
Συγκεκριμένα έθεσαν το θέμα της έλλειψης γιατρών στο ΙΚΑ Ξάνθης ,ζητώντας παράλληλα και νέες ειδικότητες ώστε να μην χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες χάνοντας χρήματα καθώς το ΙΚΑ δικαιολογεί ένα μικρό ποσοστό των εξόδων.
Επίσης έθεσαν το θέμα του ελλείμματος στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης όπου δεν υπάρχει Επιθεωρητής ούτε τεχνικοί Επιθεωρητές ούτε Υγειονομικοί και αναγκαζόμαστε να φωνάζουμε …Δραμινούς για ελέγχους στους χώρους εργασίας
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έθεσαν αφορά την ανέγερση εργατικών κατοικιών. Ο κ. Παπαχρήστου παρουσίασε τα στοιχεία της απογραφής των αστέγων που διενήργησε το ΕΚΞ ,οι οποίοι αριθμούνται σε 600 και ζήτησε την ανέγερση Εργατικών κατοικιών, ενώ παράλληλα ζήτησε την αποπεράτωση του Παιδικού Σταθμού της εργατικής Εστίας, έργο που χρονίζει και δεν τελεσφορεί.
Το ζητούμενο είναι η πράξη
Η κα Καλαντζάκου ήταν πολύ δεκτική – όπως μας μετέφερε ο κ. Παπαχρήστου – αναγνώρισε και είδε με θετική ματιά τα προβλήματα και υποσχέθηκε ότι:
Ήδη έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των γιατρών του ΙΚΑ και ότι θα επιδιωχθεί να συμπεριληφθούν και νέες ειδικότητες. Ότι θα επιλυθεί άμεσα το θέμα της Επιθεώρησης Εργασίας και θα ικανοποιηθεί το αίτημα για στελέχωση με 4 τεχνικούς και υγειονομικούς επιθεωρητές. Για το θέμα της ανέγερσης Εργατικών κατοικιών δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τον κ. Αγαδάκο, πρόεδρο του ΟΕΚ και αν παραχωρηθεί οικόπεδο είναι άμεσα υλοποιήσιμο το αίτημα.
Με λίγα λόγια καλά τους τα’ πε η κα Καλαντζάκου αναμένεται η απόδειξις επί του πρακτέου…Αυτό που είπε ο κ. Παπαχρήσου είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τα κυνηγήσουν τα θέματα (κοινώς θα της γίνουν στενός κορσές) γιατί μην ξεχνάμε και η μάνα όταν κλάψει το παιδί το δίνει να φάει…Μ’ αυτή τη λογική η σταθερή και στοχευμένη διεκδίκηση είναι αυτό που επιβάλλεται ιδιαίτερα στην παρούσα εργασιακή φάση που διέρχεται ο νομός μας που δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρίες!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα σήμερα στην Πολυτεχνική

Στα πλαίσια του Ε …