-3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
-290 γρ. βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
-350 γρ. καστανή ζάχαρη
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 40 γρ. από το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αλείφουμε τη φόρμα με λίγo βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζουμε τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα μήλα και ανακινούμε το σκεύος να απλωθεί καλά. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και αφήνουμε τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.