Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας & μέλι

Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας & μέλι

0
kotopoulo-soyasauce

-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

-1 εκατοστού κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

-1/4 φλιτζανιού μέλι

-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

-1 κουταλιά της σούπας ξύδι σκούρο

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-6-8 μπούτια κοτόπουλου

-1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

-ψημένο σουσάμι

-κομμένα σε φέτες πράσινα κρεμμύδια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βάζουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω μέσα σε ένα πυρέξ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, την σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Ρίχνουμε τη μαρινάρα πάνω από το κοτόπουλο ώστε να καλύψει όλα τα κομμάτι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά, 30-40 λεπτά. Στα μισά, περιστρέφουμε το ταψί και αλείφουμε την πέτσα με την σάλτσα του ταψιού. Όταν γίνει τραγανή η πέτσα και ψηθεί εσωτερικά, το βγάζουμε από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε με ψημένο σουσάμι. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, εάν θέλουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …