Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ξάνθη

0

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ημερίδες Ενημέρωσης, Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων πληθυσμού (Μουσουλμανική μειονότητα , παλιννοστούντες, αθίγγανοι) που διοργάνωσε στο νομό Ξάνθης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .
Στον νομό Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν δώδεκα συνολικά ημερίδες σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα της ορεινής περιοχής ,της πόλης και της πεδινής περιοχής .
Οι ημερίδες ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και έκλεισαν στις 18 Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωση του κύκλου των ενημερωτικών ομιλιών από πενταμελή ομάδα ειδικών Γεωπόνων .
Η υλοποίηση του προγράμματος περιλάμβανε άμεση επαφή με τις ειδικές αυτές ομάδες πληθυσμού και ενημέρωσή τους σε θέματα που σχετίζονταν με την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων ,προώθηση αυτών, θέματα βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας και άλλων. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευαισθητοποιημένο ιδιαίτερα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ξάνθης και κατ’ επέκταση όλης της χώρας, έδωσε βαρύτητα στην υλοποίηση αυτού του ενημερωτικού προγράμματος για την προσέγγιση και ενημέρωση των ειδικών ομάδων πληθυσμού του νομού .
Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου στην Ξάνθη που θα συνεχισθεί και στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, αποτελεί συνέχεια άλλων προγραμμάτων που ήδη ολοκληρώθηκαν και νεότερων που θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον ,είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του μέτρου 4.6 Δράση Β 1 του επιχειρησιακού προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη –Ανασυγκρότηση της υπαίθρου 2000- 2006.»
Το όλο έργο της ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης ειδικών ομάδων πληθυσμού στους νομούς της Θράκης, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 80% και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κατά 20%.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε και συνεχίζεται στο νομό Ροδόπης .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…