Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαρδέλες πλακί

Σαρδέλες πλακί

0
sardeles-plaki

-Σαρδέλες 1 κιλό

-Ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές της σούπας

-Ντομάτες 2 τεμ αποφλοιωμένες

-Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού

-Αλάτι- πιπέρι

-Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ κομμένο σε φέτες

-Σκόρδο 2 σκελίδες κομμένες σε φέτες

-Ούζο 1/2 ποτήρι του κρασιού

-Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε και τα κεφάλια, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο να σοταριστούν και στην συνέχεια την πάπρικα, το πιπέρι, αλάτι, ούζο, τις ντομάτες αποφλοιωμένες κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βάζουμε τις σαρδέλες σε ταψί, περιχύνουμε με την σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…