Δάσκαλοι και μαθητές εν τάξη!

0

«Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά»! Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση των προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών του Νομού Ξάνθης. Και ως «καλοί οιωνοί», χαρακτηρίζονται τα εξής: Όπως μας πληροφόρησαν τα αρμόδια εκπαιδευτικά στελέχη που έχουν το συντονισμό της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων με το πρώτο ντρινννν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς και τα μειονοτικά σχολεία θα έχουν βιβλία τα οποία έχουν έλθει από αρχές Αυγούστου, εβδομαδιαίο πρόγραμμα και επίσης επάρκεια σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές ώστε να μην χαθεί καμιά ώρα μάθημα.
Δάσκαλοι και μαθητές εν τάξη!
Η κα Εύη Στυλιανίδου, προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης μας πληροφορεί: «Είμαστε πανέτοιμοι γιατί έγινε δουλειά μέσα στο καλοκαίρι. Μας …έτρεξε πολύ ο υπουργός! Έχουμε καλυφθεί απόλυτα από διδακτικό προσωπικό σ’ όλα τα σχολεία. Έχουν καλυφθεί με ωρομίσθιους όλα τα ολοήμερα . Φέτος λειτουργού και 2 νέα ολοήμερα στο 1ο Δημοτικό και στο 15ο του Δροσερού. Δεν έχουμε κενά. Έχουμε πληρότητα στα νηπιαγωγεία. Φέτος διορίστηκαν 44 νηπιαγωγοί. Επίσης έχουν καλυφθεί τα ειδικά σχολεία (1ο και 2ο ειδικό το σχολείο τυφλών της Φελώνης και Κωφών της Λεύκης). Επίσης έχουν γίνει σεμινάρια και οι δάσκαλοι είναι πλήρως καταρτισμένοι για τον τρόπο και τη μεθοδολογία διδασκαλίας των ειδικών σχολείων»
Ο κ. Ντούμος είναι δάσκαλος στο σχολείο στο χωριό Άλμα και πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης σημειώνει: «Η φετινή χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς! Τόσα χρόνια δάσκαλος πρώτη φορά ξεκινάμε τόσο οργανωμένα. Δεν υπάρχουν κενά. Μόνο σε κάποιες ειδικότητες στα αγγλικά και στη μουσική που όμως θα καλυφθούν άμεσα. Έγιναν όλες οι διοικητικές πράξεις μεταθέσεις αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών από νωρίς. Τα βιβλία ήρθαν από τον Αύγουστο. Στα μειονοτικά σχολεία έχουν γίνει οι προσλήψεις μουσουλμάνων εκπαιδευτικών».
Αλλά και στα Γυμνάσια – Λύκεια τα πράγματα πήγαν καλά, από οργανωτικής πλευράς, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδης: «Υπάρχουν κάποια κενά από φιλολόγους στο νομό αλλά υπάρχει τέτοια δυναμική αποσπάσεων που σύντομα θα καλυφθούν. Γενικά φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά τόσο καλά το σύστημα. Τα βιβλία έχουν έλθει όλα και οι μαθητές θα τα πάρουν την Παρασκευή μαζί με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η συντήρηση των σχολείων έχει γίνει μέσα στο καλοκαίρι και μόνο στο 2ο ΕΠΑΛ δεν έχει τελειώσει. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί».
Το «Ε» εύχεται σε μαθητές και δασκάλους: «Καλή Σχολική Χρονιά»!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…