Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Δημοτικό Κολυμβητήριο: Από του χρόνου και… βλέπουμε!

Δημοτικό Κολυμβητήριο: Από του χρόνου και… βλέπουμε!

0
kolimvitirio exo

Αργεί ακόμα η διαδικασία επαναλειτουργίας της πισίνας

Στην Καβάλα θα μεταφέρονται για τις προπονήσεις οι αθλητές του Κ.Ο.Ξ.

Το καλοκαίρι πέρασε και τα μπάνια στις θάλασσες τελείωσαν για την πλειοψηφία του κόσμου, όμως οι επίδοξοι κολυμβητές που έλπιζαν ότι θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την αγαπημένη δραστηριότητα τους στο κολυμβητήριο της Ξάνθης θα παραμείνουν με την… ελπίδα καθώς η «πισίνα» δεν θα ανοίξει, τουλάχιστον τους προσεχείς μήνες.

Οι εργασίες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου συνεχίζονται όμως με αργούς ρυθμούς, γεγονός που οδηγεί τους αρμόδιους να θέτουν ως στόχο για να ξαναλειτουργήσει ο χώρος τους πρώτους μήνες του νέου έτους (2016) αν και αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς υπάρχουν αρκετές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Η αντιδήμαρχος αθλητισμού κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μπορέσει να δρομολογηθεί στη συνέχεια η επαναλειτουργία της πισίνας. Χαρακτηριστικά η κα. Παρτσαλίδου τονίζει:

Δ.Π.: «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς την ημερομηνία που θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο, αλλά εκτιμώ ότι αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, υπάρχει πιθανότητα να γίνει τους πρώτους μήνες του 2016. Οι μελέτες έχουνξ ολοκληρωθεί και πρέπει να γίνει η ανάθεση του έργου, και να βγουν οι οικοδομικές άδειες για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν αρκετές παρεμβάσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ώστε να πάρουμε στη συνέχεια και την σχετική άδεια λειτουργίας. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η αποβάθυνση της πισίνας στο σημείο των καταδύσεων (σ.σ. όχι με μόνιμο τρόπο αλλά με κατασκευή η οποία θα μπορεί να μετακινηθεί εφ’ όσον χρειαστεί), η αλλαγή φίλτρων – αντλιών για να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού, ο εξαερισμός οροφής και από εκεί κι έπειτα μικρότερες εργασίες όπως δημιουργία WC για ΑΜΕΑ, ντουζιέρες κλπ. Όπως αντιλαμβάνεστε για όλες αυτές τις ενέργειες απαιτείται χρόνος, προσωπικό και να υπάρξουν οι κατάλληλες δαπάνες καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τις 350.000 Ευρώ!».

Για την καθυστέρηση που σημειώνεται για την επαναλειτουργία αλλά και το ότι το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό εδώ και σχεδόν ένα έτος η κα. Παρτσαλίδου τόνισε:

Δ.Π.: «Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου ήταν ανάμεσα στις προτεραιότητες μας τόσο ως δημοτική αρχή αλλά και για εμένα προσωπικά. Αυτό που θέλουμε όμως να πετύχουμε δεν είναι να ανοίξουμε απλώς το κολυμβητήριο για να λειτουργήσει μερικούς μήνες και να ξανακλείσει, αλλά να γίνουν οι εργασίες και να βρούμε τις λύσεις ώστε να παραμένει μόνιμα ανοιχτό στη συνέχεια».

Με δυσκολίες ξεκινάει η χρονιά για τον Κ.Ο.Ξ.

Δεν είναι μόνο οι αρκετοί συμπολίτες μας που περιμένουν πως και πως την επανέναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου, αλλά ακόμη περισσότερο οι αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης που για ακόμη μία χρονιά θα αναγκαστούν να… ξενιτευτούν για να συνεχίσουν την αθλητική δραστηριότητα και τις προπονήσεις τους.

Συγκεκριμένα τα μαθήματα κολύμβησης του Κ.Ο.Ξ. θα γίνονται φέτος στο Δημ. Κολυμβητήριο Καβάλας, με τους νεαρούς κολυμβητές και τους συνοδούς τους να αναγκάζονται να μεταφέρονται σχεδόν καθημερινά στη γειτονική πόλη για τις προπονήσεις. Όπως ανακοίνωσε ο Κ.Ο.Ξ., η μεταφορά των παιδιών και των συνοδών τους θα γίνεται με λεωφορεία. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε μήπως κάποια στιγμή λειτουργήσει κανονικά το κολυμβητήριο», δήλωσε στο «Ε» γονέας νεαρού κολυμβητή. «Πέρσι πηγαίναμε αρχικά στην Κομοτηνή κι έπειτα κάναμε προπονήσεις στην πισίνα του ξενοδοχείου ¨Le Chalet¨. Καταλαβαίνετε ότι η ταλαιπωρία όπως και τα έξοδα είναι μεγάλα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά καθώς αυτό είναι το σπορ που έχουν επιλέξει τα παιδιά μας, δεν μπορούμε να τους στερήσουμε αυτή τη χαρά της άθλησης στο νερό και όσα οφέλη προσφέρει», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Αρκετές φορές μας έχουν πει ότι θα βρεθεί οριστική λύση για το κολυμβητήριο της Ξάνθης όμως μέχρι στιγμής δεν έγινε κάτι, ας ελπίσουμε αυτή τη φορά θα δούμε αποτελέσματα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα κολύμβησης του Κ.Ο.Ξ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ: 6948622133, 6946536949, 6944317172.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…