Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ρεύμα» υπέρ Τζιτζικώστα διαμορφώνεται στην Ξάνθη

«Ρεύμα» υπέρ Τζιτζικώστα διαμορφώνεται στην Ξάνθη

0
tsitzikostas

Ο Μωραΐτης ψηφίζει Τζιτζικώστα. Πολλά στελέχη ζητούν ανανέωση της παράταξης. Τον βλέπουν σαν Αντί – Τσίπρα

Ο Τσέπελης εκτιμά πως το παιχνίδι θα παιχτεί μεταξύ Τζιτζικώστα – Μεϊμαράκη. Ο Ζαγναφέρης ψηφίζει Μεϊμαράκη

Ένα πολιτικό «ρεύμα» βουβό αλλά δυναμικό υπέρ της υποψηφιότητας του Βενιαμίν μεταξύ των 4 υποψηφίων στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία της ΝΔ, του 37χρονου Απόστολου Τζιτζικώστα αρχίζει να διαμορφώνεται στην Ξάνθη. Πολλά στελέχη της γαλάζιας παράταξης αρχίζουν να εκδηλώνουν την προτίμησή τους και την πρόθεσή τους να τον ψηφίσουν για πρόεδρο στις επικείμενες εκλογές καθώς θεωρούν ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την ανανέωση της παράταξης, εκτιμώντας πως η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ΝΔ σ’ αυτή την συγκυρία.

Ο Μωραϊτης ψηφίζει Τζιτζικώστα

Μεταξύ αυτών που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Είναι νέος, είναι ικανός, έχει πολιτικό τσαμπουκά και δεν έχει πολιτική ουρά. Είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει πίσω την νεολαία. Να φέρει τη νέα γενιά και να δημιουργήσει την νέα Νέα Δημοκρατία». Συνεχίζοντας ο κ. Μωραϊτης ανέφερε πως το γεγονός ότι δεν υπάκουσε στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που τον προόριζε για τον δήμο Θεσσαλονίκης και κατέβηκε ανεξάρτητος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σαρώνοντας κυριολεκτικά (71%) αποδεικνύει πως έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και αναλαμβάνει πολιτικά ρίσκα. Επίσης αναφορικά με το γεγονός ότι δεν είναι στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και κάποιοι όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – σύμφωνα με δηλώσεις του – το παρουσιάζει ως μειονέκτημα για την αποτελεσματική άσκηση αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Μωραΐτης δεν συμμερίστηκε αυτή την άποψη τουναντίον είπε πως : «Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει στην κοινοβουλευτική της Ομάδα δυο πρώην πρωθυπουργούς αλλά και βουλευτές πολύ δυναμικούς κι όλοι μαζί είναι ικανοί να καλύψουν το όποιο κενό από την μη παρουσία του προέδρου του κόμματος στην Βουλή».

Τέλος, ο κ. Μωραϊτης ανέφερε πως η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα κερδίζει ολοένα έδαφος στην Ξάνθη και πως σύμφωνα με αναφορές που έχει υπ’ όψιν του είναι μακράν η πιο δημοφιλής από τις υπόλοιπες στη βάση της ΝΔ (8 στους 10 σύμφωνα με τα λεγόμενα του) επειδή όλοι επιζητούν την ανανέωση ως λύση για να ανακάμψει η ΝΔ.

Ρεύμα υπέρ Τζιτζικώστα στην Ξάνθη

Την ίδια άποψη συμμερίστηκε και άλλο στέλεχος της ΝΔ που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του ωστόσο κατέθεσε την άποψη πως διαμορφώνεται ένα ρεύμα στην Ξάνθη αλλά υπέρ τη υποψηφιότητας Τζιτζικώστα. Ο ίδιος δε, θεωρεί πως του πιστώνεται ο πολιτικός τσαμπουκάς που επέδειξε στην Περιφέρεια και πως είναι ο Αντι – Τσίπρας που χρειάζεται η ΝΔ και ο μόνος που φοβάται ο κ. Τσίπρας! Θυμίζουμε ότι δεν εκλαμβάνεται ως τυχαία στην ΝΔ η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων όταν ο πρωθυπουργός εκδήλωσε την προτίμησή του να είναι αυτός που θα συνεχίσει να του ασκεί αντιπολίτευση! Αυτό θεωρούν ότι «έκαψε» τον Μεϊμαράκη γιατί απέδειξε ότι είναι εύκολος αντίπαλος έχοντας και την πρόσφατη εμπειρία των εκλογών σε αντίθεση με τον Τζιτζικώστα που συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Τσίπρα. Να σημειώσουμε ότι ο Απόστολο Τσιτσικώστας – σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές – είναι κι αυτός βορειοελλαδίτης (έλκει την καταγωγή του από τα Γρεβενά) ενώ έχει μια συγγένεια με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή Χατζηγάκη και τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ.

Τσέπελης: Αναποφάσιστος μεταξύ Τζιτζικώστα – Μεϊμαράκη

Την εκτίμησή του ότι το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα σε Τζιτζικώστα -Μεϊμαράκη κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελη χωρίς ωστόσο ο ίδιος ν’ ανοίξει τα χαρτιά του υπέρ ποιού τάσσεται. Είπε όμως πως η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση και υπάρχει ανάγκη να γαλουχηθεί μια νέα γενιά και πως ήταν λάθος πως στις πρόσφατες εκλογές δεν ανανεώθηκαν τα ψηφοδέλτιά της ώστε να δημιουργηθεί μια νέα μαγιά ανθρώπων.

Υπέρ την υποψηφιότητας ΜεΙμαράκη ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης

Είπε και ελάλησε ο Κώστας Ζαγναφέρης τασσόμενος εξ αρχής υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη σημειώνοντας μάλιστα η επικαλούμενη «ανανέωση είναι μια «καραμέλα που πιπιλίζουν όλοι χωρίς όμως ουσία και πώς το να προβάλλεται συνεχώς το ηλικιακό είναι ρατσιστικό και ότι δεν είναι νέο πάντα το νέο ούτε παλιό το παλιό. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ενωτικό προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμάράκη και ότι μετρά υπέρ ότι δεν κατάγεται από πολιτικά τζάκια ενώ ότι επίσης απέδειξε τις ικανότητές του στις εκλογές όταν κατάφερε να ενώσει όλο τον χώρο. Να σημειώσουμε ότι το ενωτικό προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προβάλλει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη. Μ’ αυτά τα δεδομένα και με αδιαμφισβήτητο ότι ο πρώην βουλευτής κ. Κοντός ανήκει στο Καραμανλικό μπλοκ είναι σαφές ποια θα είναι η προτίμησή του αν και ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Οι υποψηφιότητες Μητσοτάκη – Γεωργιάδη

Σ’ ότι αφορά τις άλλες δύο υποψηφιότητες ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ταχθεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης ο οποίος και έχει δημιουργήσει ένα πυρήνα φίλων. Γενικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θετικό αντίκτυπο και ίσως να είχε περισσότερο αν δεν έφερε το όνομα Μητσοτάκη που θεωρείται πολιτικό βαρίδιο. Τέλος σ’ ότι αφορά την υποψηφιότητα Άδωνι Γεωργιάδη στην Ξάνθη ειδικά δεν έχει τύχη!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…