Σχόλια 08/10/15

0
Όποιοι δεν πιστεύετε στη γνωστή θεωρία του Πάολο Κοέλιο «ότι αν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις», δείτε τον Λεβέντη στη βουλή!


Ας τολμήσει η κυβέρνηση
Προσωπικά θα της βγάλω το καπέλο, όπως λέει ο λαός, της σημερινής κυβέρνησης για ένα μέτρο. Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν, αλλά ας ξεκινήσει από αυτό. Την χρήση, υποχρεωτική, πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές. Απ’όλους, χωρίς εξαιρέσεις και τερτίπια.
Οφείλει να το κάνει η κυβέρνηση. Για να εισπράττει αφενός το ΦΠΑ και αφετέρου για να μειωθεί η φορολογία της αγοράς που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται.
Θέλει πολιτικό θάρρος λοιπόν, τόλμη για την εφαρμογή ενός όντως σπουδαίου μέτρου που θα εξυγιάνει ως ένα βαθμό την κυκλοφορία του χρήματος, βοηθώντας την οικονομία. Ας τολμήσει.
Γ.Δ.


Όταν συνεργάζονται πετυχαίνουν
Άλλη μία απόδειξη πως όταν κάποιοι συνεργάζονται και λειτουργούν ως ομάδα, κερδίζουν και διακρίνονται. Η άμεση απόδειξη αυτού, η Πανελλήνια πρωτιά του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.
Η διάκριση των μαθητών ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των γονιών, καθηγητών και βέβαια της ομάδας των μαθητών.
Λειτουργώντας όλοι σαν ένα σύνολο, σε πνεύμα ομαδικό και με διακριτούς τους ρόλους, έχοντας στόχους, κοπίασαν και πέτυχαν.
Συγχαρητήρια σε όλους επομένως από την εφημερίδα μας που από την αρχή, πριν χρόνια, στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια του Λυκείου, των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων.
Πάντα επιτυχίες και διακρίσεις.
Γ.Δ.


Λόγια Καμμένου
Στη βουλή, στο πλέον επίσημο βήμα, έκανε τη δήλωσή του ο Καμμένος. Και διακήρυξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εθελοντική στράτευση των… γυναικών!
Βέβαια ακολούθησε ταραχή μεγάλη στην κυβέρνηση (πλευρά ΣΥΡΙΖΑ) και ακολούθησε κατηγορηματική διάψευση από την εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου.
Το δίδαγμα από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι οι δύο εταίροι δεν συνεργάζονται σωστά, δεν συνεννοούνται εγκαίρως και πως τους χωρίζει άβυσσος μεταξύ τους.
Και μάλιστα πριν ακόμη ξεκινήσουν να κυβερνούν…
Γ.Δ.


Δυσκολίες
Φάνηκε καθαρά παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή μεταξύ όσων ελέχθησαν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Πως έπεσε στο κενό η πρόσκληση Τσίπρα για συνεννόηση σε σοβαρά θέματα προς τα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άσκησαν σκληρή αντιπολιτευτική κριτική, γεγονός που σηματοδοτεί και την παραπέρα στάση τους.
Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο, διότι προϋπόθεση για να πάρεις στη ζωή, είναι προηγουμένως να έχεις προσφέρει. Κι επειδή κάτι παρόμοιο στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε, μάλλον θα λείψει η εθνική συνεννόηση και θα’ χουμε «μάχες» στη βουλή. Ίδωμεν…
Γ.Δ.


Σε αναζήτηση χορηγών τα σαΐνια της Ρομποτικής
Η σκληρή και συντονισμένη δουλειά 3 χρόνων ήταν αυτή που οδήγησε την Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στην Πανελλήνια πρωτιά πριν λίγες μέρες. Οι τρεις μαθητές δημιούργησαν μόνοι τους δύο ρομπότ-ποδοσφαιριστές από υλικά της Lego, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα, με κινητήρες, αισθητήρες και ένα λεπτομερή προγραμματισμό που έδωσε σε όλα αυτά κίνηση. Ο προπονητής και καθηγητής τους, Θ. Μπαλαφούτης, δηλώνει αισιόδοξος γιατί το ρομπότ είναι παγκοσμίως πρωτότυπο, αφού διαθέτει τρία ροδάκια για να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, και ευελπιστούν για κάτι αξιόλογο στον διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής στο Κατάρ τον επόμενο μήνα. Μόνο εμπόδιο, προς το παρόν, το οικονομικό σκέλος. Γίνεται συστηματική προσπάθεια από την πρώτη μέρας της νίκης για να καλυφθούν τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής της αποστολής. Η Περιφέρεια και ο δήμος Ξάνθης είχαν σταθεί αρωγοί στο παρελθόν, όπως και πολλοί επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και απλοί πολίτες. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ‘’χτυπά’’ κάθε ‘’πόρτα’’, ώστε να μην χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για διεθνή διάκριση των μαθητών, αλλά και η ανυπολόγιστη εμπειρία από την συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με υψηλό ανταγωνισμό. Με το θέμα να αφορά το ποδόσφαιρο, ελπίζουμε η ΕΠΟ και ο Ξανθιώτης κ. Γκιρτζίκης να ενισχύσουν την αποστολή με κάτι παραπάνω από φανέλες τις Εθνικής, τις οποίες ζήτησαν οι 3 μαθητές.
Χ.Δ.


Διαδικτυακός κανιβαλισμός και οι πολλαπλές αναγνώσεις
Μεγάλος ντόρος ξέσπασε, κυρίως διαδικτυακός, με αφορμή το άρθρο της πρώην βουλευτού του Ποταμιού και δημοσιογράφου, Χριστίνας Ταχιάου, «Πόσα έπαιρνα ως βουλευτής». Αναδύθηκε μια λαϊκιστική υστερία που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τους μισθούς και το κόστος του πολιτεύματος. Προφανώς και η δημοκρατία κοστίζει και προφανώς οι βουλευτές θα πρέπει να πληρώνονται καλά. Λαϊκισμός είναι και η συνεχής επίκληση στο να μειωθεί (χωρίς άλλες θεσμικές αλλαγές) ο αριθμός των βουλευτών. Η δημοκρατία, όμως, θέλει αντιπροσώπευση, αυτό είναι το νόημά της, και η μείωση του αριθμού κατά το 1/3 θα δημιουργήσει βουλευτές με ακόμα μεγαλύτερη εξουσία και φυσικά θα αφορά μια πιο στενή «ελίτ» από τα γνωστά πολιτικά ‘’τζάκια’’.
Όποιος αποφασίζει, όμως, να μπει στην πολιτική κούρσα, πρέπει να έχει συνείδηση του πού πάει να μπλέξει. Είναι προκλητικό την εποχή που άνθρωποι ζουν με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα, να λες με δραματικούς τόνους ότι «δεν βγαίνω» συντηρώντας δύο σπίτια, όταν έχεις έσοδα 5500€+bonus. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους πολίτες που θέλεις να εκπροσωπήσεις και δείχνει έλλειψη συναίσθησης για πολλά πράγματα. Πολλοί συντηρούν δύο σπίτια, όχι επειδή είναι βουλευτές, αλλά επειδή έχουν παιδιά που σπουδάζουν. Και κάποιοι συντηρούν και έναν τρίτο χώρο για να ασκούν εντός του το επάγγελμά τους. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, αλλά και ξεκάθαρη σκέψη. Όταν γράφεις ένα κείμενο που μοιάζει να μην ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να τονίσεις και πού το πας, κινδυνεύεις να την πατήσεις.
Χ.Δ.


Έργα καθημερινότητας στα Άβδηρα
Δυο έργα μικρά αλλά σημαντικά για τον οικισμό των Αβδήρων έβαλε μπρος ο δήμος. Το ένα αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού με παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή του Δημαρχείου όπου έχει πρόβλημα στην περιοχή μεταξύ Αβδήρων – Βελόνης που σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα καθώς επίσης και στην Σκάλα Αβδήρων πίσω από το κτήριο του Λιμεναρχείου. Ειδικά σ’ αυτή την περιοχή το έργο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο αν θυμηθούμε ότι όλη η περιοχή είχε μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα στις πλημμύρες του Ιανουαρίου και του Μαρτίου φέτος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 64.000 ευρώ. Το άλλο αφορά μια περίφραξη στο νέο οικοπεδικό χώρο που αγόρασε ο δήμος για τα Νεκροταφεία του οικισμού, προϋπολογισμού 24.000 ευρώ. Τα έργα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή.
Μ.Ξ.


Ποιος χτυπά μεσάνυχτα την πόρτα; Η Εφορία!
Αποφασισμένος να πατάξει την φοροδιαφυγή με κάθε τρόπο και μέσο φαίνεται ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλέξιάδης. Γι αυτό και εισάγει το γερμανικό μοντέλο (κάτι παραπάνω ξέρουν οι γερμανοί!) με …εφόδους της Εφορίας έως και μεταμεσονύχτια
χωρίς εισαγγελική εντολή στις επιχειρήσεις και σε σπίτια που χρησιμοποιούν φορολογούμενοι ως επαγγελματική έδρα! Σημειώνεται ότι οι έφοδοι της εφορίας παντού, ακόμη και σε σπίτια προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, καθώς αναφέρεται ότι σχετική ρύθμιση που θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους μήνες έτσι ώστε η εφορία να μπαίνει μέσα σε σπίτια.
-Έτσι μην ξαφνιαστείτε αν σας χτυπήσουν μεσάνυχτα την πόρτα… Θα’ ναι ο Έφορος που ήρθε για επίσκεψη. Βέβαια δεν ξέρουμε πως θα φύγει γιατί όλο και θα υπάρχουν μερικοί που δεν είναι και τόσο φιλόξενοι όταν ιδίως τους βλέπεις και πολύ περισσότερο τους …παίρνεις τα …σώβρακα!
Μ.Ξ.


Θα συνεχίσουν
Αργά αλλά… σταθερά προχωρά το έργο της αναστήλωσης του παλιού δημαρχείου. Οι εργασίες σταμάτησαν για κάποιο διάστημα λόγω έλλειψης πιστώσεων, αλλά υπάρχει προγραμματισμός και η απαιτούμενη έγκριση, ώστε ως έργο «γέφυρα» να ενταχθεί στο ΣΕΣ και να συνεχίσει να υλοποιείται με τον ίδιο προϋπολογισμό και χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Βέβαια, σε αυτή τη χώρα και με τις υπάρχουσες ασταθείς συνθήκες ο δήμαρχος δεν είναι δυνατό να προγραμματίσει πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, αλλά ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξει λόγος να παγώσει εντελώς!
Όμοια είναι η περίπτωση και του έργου του ΧΥΤΑ όπου καταρτίστηκαν οι όροι, θα δημοπρατηθεί άμεσα και ως έργο «γέφυρα» θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ε.Δ.


Νέα πλατεία Μητροπόλεως
Πολύ ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος από το αποτέλεσμα του έργου ανάπλασης της πλατείας Μητροπόλεως. Ο ίδιος παραδέχεται ότι πρόκειται για μικρό έργο και για ένα μέρος μόνο όσων σχεδιάζει, αλλά έδωσε τα συγχαρητήριά του στις τεχνικές υπηρεσίες που ανέλαβαν το έργο από τη μελέτη ως την τελική υλοποίηση.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …