Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Αναβολές μέχρι να βρεθεί η λύση για ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ

Αναβολές μέχρι να βρεθεί η λύση για ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ

0

Η λύση που αναζητείται δεν βρέθηκε ακόμη κι αυτός ήταν ο λόγος που αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΣΕΒΑΘ κατόπιν αιτήματος του εκπροσώπου της Αγροτικής Τράπεζας που πρόλαβε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008 στις 10.00’ πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΣΕΒΑΘ με τη συμμετοχή του 76% των μετόχων. Πρόεδρος ορίστηκε ο τέως Πρόεδρος της εταιρίας Γ. Ράπτης και το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης αφορούσε στη λήξη λειτουργίας της εταιρίας.
Αναβολή που όλοι επιθυμούσαν
Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της Αγροτικής Τράπεζας που είναι και ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, ζήτησε την αναβολή της. Το ίδιο αίτημα είχαν και οι εργαζόμενοι που όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους και Πρόεδρος του Σωματείου Δ. Αραμπατζής, ακόμη μια φορά τους πρόλαβε η τράπεζα.
Ο λόγος της αναβολής είναι ότι οι προσπάθειες που γίνονται για εξεύρεση λύσης για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, δεν έχουν ακόμη ευοδωθεί. Ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι βρίσκονται όλοι εν αναμονή της τροπολογίας που θα βγάλει όλους τους εργαζόμενους απ’ το αδιέξοδο και θα οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας της ΣΕΒΑΘ.
Έντονα συζητήθηκε το αίτημα του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης για την αναχώρηση των εργαζομένων που παρευρισκόταν στη συνεδρίαση αφού εκπροσωπούνταν απ’ τον Πρόεδρο του Σωματείου.
Η αναβολή έγινε ομόφωνα αποδεκτή αφού λόγω της νέας προκήρυξης της Γ. Συνέλευσης, μπορούσε να δοθεί και η νέα ημερομηνία της συνεδρίασης ορίστηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου 2008.
Ελπίζουν να έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις που ξεκίνησαν
Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ: «σαν Σωματείο επιθυμούμε την αναβολή του θέματος γιατί δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για το μέλλον των εργαζομένων. Πάψαμε να μιλάμε για την συνέχιση λειτουργίας της εταιρίας εδώ και αρκετό καιρό βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την εταιρία για να συνεχίσει να δουλεύει, έφυγε κι αυτός ο πνεύμονας εργασίας για την Ξάνθη κι αυτό που ζητάμε ως Σωματείο είναι η αποκατάσταση των εργαζομένων. Δε σκεφτόμαστε και δε συζητάμε να λυθεί η εταιρία και να μείνει εργαζόμενος άνεργος.
Η μερίδα των εργαζομένων που είναι προς συνταξιοδότηση αλλά και οι υπόλοιποι που είναι στη διάθεση της Αγροτικής Τράπεζας, υπάρχει διαβεβαίωση απ’ τον συντοπίτη μας Υπουργό Α. Κοντό, ότι όλα βαδίζουν καλά προς την αποκατάστασή τους, στις συναντήσεις που είχαμε τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Αθήνα. Αναμένουμε τώρα τις ενέργειες της Τράπεζας και των συναρμόδιων Υπουργείων που οι τύχες μας είναι στα χέρια τους. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις που ξεκίνησαν για το πρόγραμμα που θα μπουν οι εργαζόμενοι, θα έχουν αίσιο τέλος και μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα έχουμε λύση».
Την ίδια τακτική ακολούθησε η Αγροτική Τράπεζα και στη Γενική Συνέλευση της ΣΕΠΕΚ σύμφωνα με πληροφορίες που αναβλήθηκε επίσης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η βασική ανακύκλωση θα γίνει με το Σχέδιο της Περιφέρειας»

Στα ερωτήματα πο`…