Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

0

Άπαντες παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη (Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 8.30 στο ξενοδοχείο «Ελισσώ)! Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παντελεήμων που ευλόγησε την πίτα του ΤΕΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός, ο γ. γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σταμάτης, ο υπερνομάρχης Δράμας Καβάλας – Ξάνθης κ. Τάτσης, ο υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου κ. Μηνόπουλος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Σγουρίδης, ο αντιπρύτανης ΔΠΘ κ. Καραμπίνης, ο νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στυλιανίδης, Αβδήρων και Βιστονίδας κα Τσακίρη και Ζλάτκος αντίστοιχα, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και μέλη του ΤΕΕ. Τόσο η παρουσία τους όσο και οι λόγοι τους κατέδειξαν τη σπουδαιότητα που αποδίδει η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία αλλά και η τοπική κοινωνία στο ρόλο του ΤΕΕ ως θεσμικού αναπτυξιακού φορέα της Θράκης, το οποίο καταξιώνεται μέσα από τις θέσεις, προτάσεις και τις παρεμβάσεις του σε μείζονα και ελάσσονα θέματα της Θράκης καθώς και από το έργο που επιτελεί.
Αυτό το ρόλο καθώς και τη φιλοσοφία που διέπει τις παρεμβάσεις του ΤΕΕ Θράκης, τους άξονες και τις κατευθύνσεις στους οποίους υποδεικνύει ότι πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της Θράκης ανέδειξε ο πρόεδρός του κ. Νίκος Παπαθανασίου στην ομιλία του που συνάμα ήτα και ένας ετήσιος απολογισμός δράσης.
«Η Θράκη χρειάζεται μεγάλα αναπτυξιακά έργα»
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου οι βασικοί άξονες που θα πρέπει να στηριχθεί ένας σχεδιασμός για τη Θράκη επιγραμματικά είναι : Χωροταξικό – άμεση εκπόνηση μελετών που θα καλύψουν τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, ολοκλήρωση των υποδομών – ολοκλήρωση έργων θαλάσσιας, εναέριας μεταφοράς που θα βγάλουν τη Θράκη από την απομόνωση και σύνδεσή της με την βαλκανική ενδοχώρα. Αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος αντιμετώπιση της υποαπασχόλησης, αναδιάρθρωση καλλιεργειών, κατασκευή μεγάλων αναπτυξιακών έργων, ενδυνάμωση μέσα από μια σειρά παρεμβάσεις αξιοποίησης με παράλληλη περιβαλλοντική προστασία του τουρισμού.
Παράλληλα ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε σε θέματα ενέργειας , στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που καθιστούν τη Θράκη ενεργειακό κόμβο καθώς επίσης και σε παρεμβάσεις του ΤΕΕ σε αναπλάσεις και διάσωσης ιστορικών μνημείων σε όλες τις πόλεις της Θράκης (Αποπεράτωση καπναποθήκης στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη κ.λ.π.)
Έθιξε επίσης και το θέμα των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων της Θράκης που συγκροτούν ελεγκτικές επιτροπές και την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου να μη μετέχουν στις επιτροπές με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην χρηματοδοτική ροή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που έχουν εγκριθεί από τον αναπτυξιακό νόμο. Σημείωσε ότι για όλα αυτά ευθύνεται το ασαφές νομικό πλαίσιο που δεν διασφαλίζει τους μηχανικούς και τόνισε ότι πρέπει η πολιτεία να δώσει λύση.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις στις Σχολές Πολιτικών Μηχανικών. Ο Αλέξης Αιντ του Γιουσέφ μαθητής του 4ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης που πέρασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης και ο Χατζητουλούσης που πέρασε 4ος στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανακύκλωση ΤΩΡΑ!

«Όποιος δεν θέλει &#…