Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μπακογιάννη προς μειονότητα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σας είπε ψέματα»

Μπακογιάννη προς μειονότητα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σας είπε ψέματα»

0
mpakogianni-xanthi

Κάλεσε την μειονότητα να ψηφίσει έναν μειονοτικό βουλευτή ο οποίος «ανήκει σε μια παράταξη η οποία έχει αποδείξει το αίσθημα ευθύνης».

Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας και απέδωσε τα εύσημα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός

Στην προώθηση της υποψηφιότητας του Ακήφογλου Μπιρόλ με την οποία η ΝΔ φιλοδοξεί να διεμβολίσει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της μειονότητας και να καταλάβει την τρίτη έδρα του νομού, αποσκοπούσε η 2ήμερη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Θράκη. Κι αυτό το κατέστησε σαφές τόσο με τις επισκέψεις της στον Εχίνο και στην Σμίνθη όσο και στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» στις 11 το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των μελών την ΝΟΔΕ Ξάνθης στην οποία προήδρευσε.

Ο Ακήφογλου και τα σενάρια – Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Γεωργία Ανδρέου

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αν με την επιλογή μειονοτικού υποψηφίου στην δεύτερη πιθανόν εκλόγιμη θέση της λίστας και στην περίπτωση που εκλεγεί οκ. Ακήφογλου με αντίστοιχη εκλογή του Χ. Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ , η Ξάνθη θα έχει 2 μειονοτικούς βουλευτές και έναν από την πλειονότητα, κάτι που είναι σε αναντιστοιχία με τα ποσοστά της μειονότητας που κυμαίνονται στο 30 – 35% η κα Μπακογιάννη τόνισε με εμφατικό τρόπο: «Η Ξάνθη θα έχει πρώτο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είναι ο κ. Κοντός. Το μήνυμα απευθύνεται στους συμπολίτες της μειονότητας λέγοντάς τους ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις προηγούμενες εκλογές απεδείχθησαν τελείως ψεύτικες κι αυτό που τους προτείνουμε είναι να έχουν κι εκείνοι έναν μειονοτικό βουλευτή ο οποίος ανήκει σε μια παράταξη η οποία έχει αποδείξει το αίσθημα ευθύνης το οποίο την διακατέχει και το αίσθημα προοπτικής».

Για το ίδιο θέμα και στο πιθανό σενάριο αν αυτή η επιλογή οδηγήσει σε διαρροή χριστιανικών ψήφων από την ΝΔ με πιθανό τον κίνδυνο να μετακινηθεί η έδρα στην Χρυσή Αυγή αν πάρει πάνω από 5 μονάδες πάνω από το μέτρο και με την διαφορά των 12 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ η κα Μπακογιάννη δεν αποδέχτηκε ότι η διαφορά είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ είναι αυτή και ούτε συμμερίστηκε αυτό τον κίνδυνο χαρακτηρίζοντας το σενάριο «λογαριασμούς του Καραγκιόζη» που διακινείται για προφανείς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο νωρίτερα στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ αναγνώρισε την πικρία της κας Ανδρέου αλλά όπως είπε: «Σας παρακαλέσαμε να κάνετε ένα βήμα πίσω για το καλό του κόμματος»

Μπακογιάννη: «Η χώρα δεν σηκώνει άλλα πειράματα , δεν σηκώνει γραφικούς και σταριλίκια».

Σ’ ότι αφορά το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ η κα Μπακογιάννη είπε πως είναι ένα κόμμα ευθύνης που λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και υπεραμύνθηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά όπως και το έργο της κυβέρνησης του πατέρα της Κ. Μητσοτάκη. Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας πως στις 7 μήνες διακυβέρνησής του χρέωσε την χώρα με 85 δις ενώ το χρέος στις κυβερνήσεις της ΝΔ δεν ξεπερνούσε τα 8 δις. Λίγο νωρίτερα στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ μίλησε για την ευθύνη της ψήφου και επισημαίνοντας πως : « Η δημοκρατία είναι δικαίωμα και ευθύνη. Οι πολίτες έχουν την ευθύνη ποιους ψηφίζουν . Όταν ψηφίζουν γραφικούς η Βουλή θα είναι γραφική. Η χώρα δεν σηκώνει άλλα πειράματα , δεν σηκώνει γραφικούς και σταριλίκια». Παράλληλα συνέχισε να μην …χαϊδεύει αυτιά – όπως είπε: «Ο ελληνικός λαός πάντα όταν του είπαν την αλήθεια επέλεξε τα ψέματα» και ανέφερε το 2009 όταν ο Κώστα Καραμανλής έλεγε πάγωμα μισθών και ο Γιώργος Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» αλλά και το πρόσφατο παράδειγμα Σαμαρά – Τσίπρα. Επίσης υπογράμμισε πως η ΝΔ έχει αλλάξει ως κόμμα και έχει αποτινάξει την αλαζονεία της αυτοδυναμίας καθώς έχει κατανοήσει πως η χώρα χρειάζεται μόνο κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ αναφερόμενη στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα της είπε πως βασικός στόχος είναι η μείωση της φορολογίας όμως σημείωσε πως: «πρέπει να το συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας. Δεν είμαι τουρίστας της πολιτικής και δεν μπορώ να κάνω εξαγγελίες…».

Τα εύσημα στον Μεϊμαράκη

Κληθείς να απαντήσει για τον μεταναστευτικό είπε πως είναι ευρωπαϊκό θέμα και ότι η Ευρώπη κωλυσιεργεί ενώ κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες – ανέφερε χαρακτηριστικά τον Άγγλο Πρωθυπουργό Κάμερον – επικρίνοντας την απόφαση του να δηλώσει πως θα αποδεχτεί 20.000 μετανάστες σε 5 χρόνια ενώ την ίδια στιγμή τα δικά μας νησιά βουλιάζουν…

Τέλος αναφερόμενη στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη είπε πως δεν είναι υπηρεσιακός αρχηγός της ΝΔ αλλά εκλεγμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα και την κεντρική επιτροπή και του απέδωσε εύσημα επισημαίνοντας πως κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει έδαφος και να διεκδικεί με αξιώσεις να πάρει εκείνος την εντολή σχηματισμού ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…