Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Αλλαγές και προσθήκες στα μηχανογραφικά για τις εισαγωγικές

Αλλαγές και προσθήκες στα μηχανογραφικά για τις εισαγωγικές

0

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επικείμενη εξεταστική περίοδο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, του παρόντος σχολικού έτους, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στις πανεπιστημιακές σχολές απ’ το Υπουργείο Παιδείας ενώ η εγκύκλιος δεν έχει φτάσει ακόμη στις κατά τόπους Διευθύνσεις.
Τις αλλαγές που θα ισχύσουν σε τμήματα πανεπιστημιακών σχολών αλλά και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα απ’ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ανακοίνωσε το Υπουργεί Παιδείας.
Οι αλλαγές στα πανεπιστημιακά τμήματα
Ένα νέο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργείται από φέτος, τρία πανεπιστημιακά τμήματα μετονομάζονται και άλλα δύο εντάσσονται και σε δεύτερο πεδίο, σύμφωνα με τις αλλαγές στα μηχανογραφικά που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας.
Το νέο μηχανογραφικό, θα περιλάβει το νέο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
Επίσης, δύο τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την Άμφισσα μετονομάζονται ως ακολούθως:
– Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανήκει στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
– Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανήκει στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών.
– Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την Άμφισσα, που ανήκει στο 5ο επιστημονικό πεδίο, αλλάζει γνωστικό αντικείμενο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και εντάσσεται στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Οι υποψήφιοι για το τμήμα αυτό δεν θα εξετάζονται σε ειδικό μάθημα.
Επίσης, το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας, εκτός από το 5ο επιστημονικό πεδίο, εντάσσεται και στο 4ο, ενώ το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα, εκτός από το 4ο επιστημονικό πεδίο, εντάσσεται και στο 5ο.
Οι αλλαγές στα τμήματα των ΤΕΙ
Στο μηχανογραφικό των ΤΕΕ, το οποίο θα καταθέσουν οι υποψήφιοι για τα ΤΕΙ το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2008, γίνονται οι εξής αλλαγές:
1.Το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας, εκτός από τις ομάδες 7 και 11, εντάσσεται και στην ομάδα 2.
2. Το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, εκτός από την ομάδα 8, εντάσσεται και στις ομάδες 1, 2, 3 και 10.
3. Το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα, εκτός από την ομάδα 8, εντάσσεται και στην ομάδα 7.
4. Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την Άμφισσα αλλάζει γνωστικό αντικείμενο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και εντάσσεται στην ομάδα 7.
Ενημέρωση των μαθητών μόλις παραληφθεί η εγκύκλιος
Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης κ. Πυλαρινός, η εγκύκλιος απ’ το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει παραληφθεί ακόμη απ’ την Διεύθυνση. Μόλις ενημερωθεί επισήμως θα αποστείλει ανάλογη εγκύκλιο σε όλα τα λύκεια του νομού για την ενημέρωση των αποφοίτων για τις αλλαγές που προβλέπονται. Οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών θα ενημερωθούν με ανακοινώσεις αλλά θα πρέπει να φροντίσουν και οι ίδιοι να ενδιαφερθούν.
Εντωμεταξύ από τη 1 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις για την συμμετοχή τους στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου οι απόφοιτοι των παλαιότερων ετών και όλοι οι απόφοιτοι που προβλέπεται να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι υπουργοί γνώριζαν…δεν παραπλανήθηκαν»

Θέση εισηγητού στη Βουλή για τη σύσταση της Προανακριτικής επιτροπής ανέλαβε ο βουλευτής τ…