
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο)
1 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα (λιωμένη και ελαφρώς κρυωμένη)
Για την κρέμα τσιζκέικ
450 γρ. τυρί κρέμα (μαλακωμένο)
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι ξινοκρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C και ετοιμάστε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση 22εκ.
Ετοιμάστε την γέμιση χτυπώντας στο μίξερ το τυρί κρέμα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, την ξινοκρέμα και την βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 35-40 λεπτά μέχρι να πήξει αλλά να τρέμει. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 2+ ώρες.
Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C. Λαδώστε δύο στρογγυλά ταψιά 22εκ. Χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα ασπράδια των αυγών και τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέτοντας εναλλάξ τα στερεά υλικά και το γάλα.
Μοιράστε τη ζύμη στα ταψιά και ψήστε για 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ, την καστανή ζάχαρη, τους κρόκους και το βούτυρο. Μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατέψτε τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε σε στρώσεις ένα κέικ, ένα cheesecake και ένα δεύτερο κέικ. Απλώστε την επικάλυψη από πάνω. Βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα πριν το κόψετε σε φέτες.