
Ζύμη
950 γρ. αλεύρι για πίτες
500 γρ.νερο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
3 κουταλιές κοφτές μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, ή άγρια χόρτα
1/2 ματσάκι σέσκουλα
1/2 ματσάκι λάπαθα (αν δεν βρούμε, αυξάνουμε τα σέσκουλα)
1/2 ματσάκι παπαρούνες
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
2 πράσα, λεπτοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300γρ φέτα θρυματισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο σουσάμι
1 κρόκο αυγού
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης ρίχνοντας στο τέλος το ελαιόλαδο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα χόρτα μας, τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα τρίβουμε με τις παλάμες μας να πάει παντού το αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για μία ώρα για να μαραθούν. Μετά τα πιέζουμε να φύγουν τα υγρά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε λίγο λάδι, αλατοπίπερο και την τριμένη φέτα κι ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά. Εναλλακτικά μπορούμε να σοτάρουμε τα χόρτα με το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για πέντε λεπτά. Μετά αφήνουμε να στραγγίξουν για δέκα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα. Σ’ αυτή την περίπτωση πριν φτιάξουμε τις πίτες θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει η γέμιση.
Όταν είναι έτοιμα τα χόρτα μας, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μακρόστενα μπαστουνάκια στα οποία κατά μήκος τοποθετούμε γέμιση χορταρικών, κλείνουμε το ζυμάρι με λίγο νερό και το στρίβουμε φτιάχνοντας ένα ρολάκι.
Όταν τα ετοιμάσουμε όλα τα αλείφετε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.