Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τυρόπιτα στριφτή

Τυρόπιτα στριφτή

0
tiropita-strifti

800 γρ. αλεύρι περίπου

3 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι νερό

2-3 κ.σ.λάδι

1 κ.σ. μαγιά ξερή

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

Για το άλειμμα 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό

Για τη γέμιση

300 γρ τυριά τριμμένα

Για το άλειμμα των φύλλων

150 γρ. βούτυρο καλό + 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Πιάνουμε τη μαγιά με το νερό χλιαρό, τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τα αυγά, το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι, κάνουμε μία ζύμη μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια.

Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι μεγαλούτσικο, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε τα φύλλα 3 κάθε φορά, τα λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με τα τυριά τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περνάμε με το βούτυρο. Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεροψηθούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…