Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Οριστικά το Σάββατο 23 Μαΐου (20:30) ο τελικός Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Οριστικά το Σάββατο 23 Μαΐου (20:30) ο τελικός Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

0
skoda-kipello

Ξεκίνησαν οι… προετοιμασίες για τις εκδρομές των φιλάθλων. Λεωφορεία από την ΠΑΕ αλλά και φορείς για τη μετακίνηση

Πριν το ιστορικό παιχνίδι προηγείται ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή

Ύστερα από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων ανάμεσα σε ΕΠΟ, ΟΤΕ TV και ΟΑΚΑ, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Skoda Ξάνθη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 20:30.

Πως φτάσαμε στην 23η Μαΐου

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είχε προγραμματιστεί να γίνει αρχικά στις 9 Μαΐου. Η Superleague ζήτησε από την ΕΠΟ να το πάει στις 16, διότι δεν είχε άλλη εμβόλιμη αγωνιστική. Εκεί υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες. Επενέβη, ωστόσο, το ΟΑΚΑ, το οποίο κατέστησε σαφές πως δεν είναι σε θέση να δοθεί τότε το στάδιο, μιας και το διήμερο 14-15 Μαΐου είναι προγραμματισμένοι παγκόσμιοι σχολικοί αγώνες στίβου.

Προκειμένου να μην περάσουν και άλλο οι μέρες, η ημερομηνία πήγε στις 17 Μαΐου (Κυριακή). Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 της Euroleague και ο ΟΤΕ TV επενέβη, αναφέροντας πως δεν επιθυμεί να μεταδώσει τον τελικό στις 17 Μαΐου, αλλά ούτε και στις 16 του μήνα, αφού όλα τα βλέμματα θα ήταν συγκεντρωμένα στο Final Four της Μαδρίτης και οι χορηγοί θα ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Η Skoda Ξάνθη, αν το παιχνίδι γινόταν στις 16 του μήνα, ήθελε να προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 15 Μαΐου. Αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει λόγω των σχολικών αγώνων. Έτσι, αν και στις 24 Μαΐου υπάρχει στο ίδιο γήπεδο το ματς ΑΕΚ – Ηρακλής για τα play off της Football League, βρέθηκε η ”χρυσή” τομή και ο τελικός θα γίνει στις 23 Μαΐου, στις 20.30, στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Με χθεσινή ανακοίνωση της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελα τον τελικό του Κυπέλλου να διεξάγεται στις 23 Μαΐου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται το εξής:

«Το Σάββατο 23/05/2015 στο Ο.Α.Κ.Α. θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2014-15, μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά:

-Το αίτημα του OTE, ο οποίος είναι χορηγός της διοργάνωσης αλλά έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης (OTE TV), να μην συμπέσει η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων με τη διεξαγωγή του Final Four της Euroleague (15-17/5/23015), που έχει κάθε χρόνο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, ώστε όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του «να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση του φίλαθλου κοινού… με στόχο την πλέον επιτυχημένη διεξαγωγή και τηλεοπτική μετάδοση του πλέον σημαντικού αγώνα σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης…».

-Την απάντηση της διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης», όταν ο τελικός είχε οριστεί για την Κυριακή 17/5/2015 και είχε ζητηθεί η εγκατάσταση, ότι «το κεντρικό στάδιο είναι καταρχήν διαθέσιμο για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου στις 17/5/2015, με δυνατότητα διάθεσης της εγκατάστασης από το Σάββατο 16/5/2015», χρονικό διάστημα που καθιστούσε αδύνατη την προετοιμασία του εν λόγω αγώνα”.

Άρχισαν να… οργανώνονται οι εκδρομείς!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών φιλάθλων για να μπορέσουν να βρεθούν στο ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσουν από κοντά τον ιστορικό αγώνα της Ξάνθης, η οποία θα βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο!

Καθώς η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ανακοινώθηκε επίσημα χθες, οι προετοιμασίες για τη μετακίνηση των φιλάθλων της Skoda Ξάνθη ήταν σε… αναμονή και πλέον από σήμερα θα αρχίσουν να διοχετεύονται με κάθε τρόπο πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οργανωμένα για το παιχνίδι της 23ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη προσανατολίζεται στο να μισθώσει κάποια λεωφορεία για τη μετακίνηση φιλάθλων, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν οι «xanthifans». Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για ναύλωση πτήσης «τσάρτερ» που θα μετέφερε σημαντικό αριθμό φιλάθλων, φαίνεται ότι αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται καθώς υπήρχε μεγάλο κόστος που θα επιβάρυνε και τους εκδρομείς που θα συμμετείχαν σε αυτή.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα βάλει 4-5 λεωφορεία για τη μετακίνηση Ξανθιωτών, ενώ σκέψεις για να πράξει το ίδιο υπάρχουν και στο Δήμο Ξάνθης.

Τέλος αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, σαν σκέψη υπάρχει το ενδεχόμενο να «κλείσει» ένας συρμός του ΟΣΕ αποκλειστικά για τους φιλάθλους της ομάδας της Ξάνθης ο οποίος θα ταξιδέψει χωρίς ενδιάμεσες στάσεις το δρομολόγιο Ξάνθη – Αθήνα και την επιστροφή, σε μία λύση που μπορεί να λύσει τα χέρια πολλών που θέλουν να βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι πολλοί Ξανθιώτες ήδη ξεκίνησαν να ψάχνουν αεροπορικές πτήσεις ή δρομολόγια με ΜΜΜ ή ΙΧ ώστε να ταξιδέψουν μεμονωμένα και να προστεθούν στον κύριο όγκο των φιλάθλων στην ξανθιώτικη κερκίδα.

Αναμένεται πλέον η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη που θα διευκρινίζει τους τρόπους μετακίνησης, αλλά και τις υπόλοιπες πληροφορίες για τους Ξανθιώτες φιλάθλους (εισιτήρια κλπ.). Μέσα από το «Ε» θα υπάρχει καθημερινή πληροφόρηση σχετικά με το θέμα.

Προηγείται ο… Πανθρακικός

Μπορεί το μυαλό της πλειοψηφίας των φιλάθλων να βρίσκεται στον τελικό της 23ης Μαΐου, όμως για την ομάδα προέχει ο αγώνας πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή στην Κομοτηνή.

Μετά το ρεπό της Δευτέρας, χθες το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές της Skoda επέστρεψαν σε ρυθμό προπονήσεων ενόψει του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο συγκεντρώθηκαν χθες στα γήπεδα της ομάδας στα Πηγάδια και ξεκίνησαν να δουλεύουν για το φινάλε του πρωταθλήματος με ασκήσεις προθέρμανσης στην αρχή και ασκήσεις τακτικής στη συνέχεια. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χρήστος Λισγάρας και θεραπεία ο Κώστας Φλίσκας. Οι παραπάνω δύο παίκτες δεν υπολογίζονται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και οι Κριστιάν Ομπόντο και Μανώλης Μπέρτος που είναι τιμωρημένοι (κίτρινες κάρτες).

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …