Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Άρχισαν τα εκλογικά … υπόγεια ρεύματα!

Άρχισαν τα εκλογικά … υπόγεια ρεύματα!

0

Έντονη εκλογική κινητικότητα σε υποβόσκουσα μορφή παρατηρείται στα δύο μεγάλα κόμματα τοπικά. Αυτή εξυφαίνεται τόσο από τις κινήσεις των επικεφαλής των κομματικών οργάνων, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό επιδίδονται σ’ ένα αγώνα συναντήσεων και επαφών εν κρυπτώ και παραβύστω με κομματικά στελέχη των χώρων τους από την πλειονότητα και την μειονότητα, προκειμένου να διερευνήσουν το κλίμα γενικά αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει για υποψηφιότητες, όσο και από τις αλλεπάλληλες συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στις νομαρχιακές των κομμάτων κεκλεισμένων των θυρών, όπου αναδεικνύονται τα προβλήματα αλλά και τίθεται σε εφαρμογή ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων αναφορικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αυτά τα δύο στοιχεία που είναι κοινά και στα δύο κόμματα βεβαίως δεν είναι αυτενεργά αλλά σε άμεση συνάρτηση με τους κεντρικούς κομματικούς σχεδιασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι όπως όλοι οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά, ίσως και πριν το Μάρτιο, οπότε και θα γίνουν με λίστα, ενώ επίσης ως μήνας εκλογέων «παίζει» και ο Μάιος του 2009!
ΝΟΔΕ: Κυνήγι …υποψηφίων!
«Ανασκουμπώθηκε» από νωρίς ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, άκουσε τα… εξ αμάξης από το χώρο του για τις επιλογές του στο ψηφοδέλτιο ιδιαίτερα από το μειονοτικό χώρο, μετά τις πρόσφατες εκλογές, όταν η Νέα Δημοκρατία ήλθε δεύτερο κόμμα στο νομό, χάνοντας μία έδρα. Ο κ. Μωραΐτης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για έντονη κινητικότητα, για συζητήσεις και επαφές επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τόσο από την πλειονότητα όσο και από την μειονότητα και ιδιαίτερα από γυναίκες! Σε ονοματολογία δεν μπήκε ο κ. Μωραΐτης ούτε ξεκαθάρισε το τοπίο, ούτε ακόμη – ακόμη επιβεβαίωσε αν προτάθηκε από τον ίδιο ή κεντρικά η φημολογούμενη υποψηφιότητα του κ. Στάμου Τριμίντζιου που «παίζει» εδώ και λίγο καιρό στη δημοσιότητα. Αναφορικά με το θέμα Μπουρχάν ο κ. Μωραϊτης σημειώνει ότι επαφές γίνονται με πολλά ικανά και αξιόλογα στελέχη της μειονότητας αλλά ακόμη τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί. Παρόλα αυτά ο κ. Μωραΐτης αποσυνδέει όλες αυτές τις κινήσεις με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εντάσσοντας τες στο πλαίσιο μιας γενικότερης ετοιμότητας των κομμάτων …δια παν ενδεχόμενον και εμμένει όπως όλα άλλωστε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη στερεότυπη δήλωση: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», που όμως στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί μια αντίφαση, άλλως τι νόημα έχουν οι εκλογικού τύπου επαφές μετά από 13 μήνες από τις εκλογές;
ΠΑΣΟΚ:Έχουν γνώσιν οι …φύλακες!
Φαινομενικά παρατηρείται μια νηνεμία ίσως κι ένας ανεπαίσθητος εφησυχασμός που ενισχύεται από το …ενισχυμένο προφίλ του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις! Όμως κατ’ ουσία υπάρχει μια υποβόσκουσα ενάργεια, σ’ ότι αφορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας προς το παρόν κρατά …σφραγιστό το στόμα σ’ αυτό το θέμα αν και αποδέχεται ότι οι πρόωρες εκλογές είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο και πολύ εύσχημα στρέφεται αλλού, παραθέτοντας ως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση την επαφή του με τον κόσμο της υπαίθρου και τα ζέοντα προβλήματά του. Για το λόγο αυτό είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί την Ξάνθη, ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Αργύρης – επίσκεψη που αναβλήθηκε από την ψηφοφορία για την Εξεταστική – και θα επαναληφθεί αυτή την εβδομάδα είτε με κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά είτε με κλιμάκιο από τοπικά στελέχη σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος της αγροτιάς για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Νομαρχιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες όπως επίσης και η παρουσία του στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου στις 3 Νοεμβρίου.
Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» ο γερόλυκος» της πολιτικής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης δεν λέει να τα παρατήσει πριν γίνει …υπουργός (κατά δήλωση σε αόριστο τόπο και χρόνο του ιδίου) και όλα αυτά που ακούγονται για δημαρχηλίκια και νομαρχιλίκια δεν έχουν βάση, γεγονός ίσως που κάνει τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος θεωρούνταν από πολλούς εκ των ουκ άνευ υποψήφιος, «κουμπωμένο»! Όσον αφορά δε τον μειονοτικό υποψήφιο εκεί μάλλον θα γίνουν σημαντικές αλλαγές . Δεν είναι γνωστό ακόμη αν οι αλλαγές αυτές θα είναι …ριζοσπαστικές αν θα πέσουν κεφάλια δηλαδή και δη του κ. Τσετίν επί πινακίω, αλλά το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του’ χει πολλά μαζεμένα.
ΣΥΡΙΖΑ:Ανανεωμένο ψηφοδέλτιο
Απαλλαγμένος από το άγχος του ψηφοδελτίου είναι τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ποσοστό του δεν του επιτρέπει έδρα. Παρόλα αυτά όπως μας πληροφορεί ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Νίκος Καλιαμπάκας, είναι Stand by καθώς και από το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι εκλογές είναι κοντά. Έτσι ο κ. Χρήστος Γραμπούνης που ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2007 θεωρείται βέβαιος στο ψηφοδέλτιο το οποίο κατά τα άλλα θα είναι πλήρως ανανεωμένο και με έντονο γυναικείο άρωμα! Όσον αφορά την μειονότητα ο κ. Καλιαμπάκας δήλωσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη διαδικασία προσέγγισης και επιλογής υποψηφίων με τον τρόπο που το κάνουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ …δεν ψωνίζει δηλαδή απ’ τα ίδια μαγαζιά τις ίδιες μάρκες! Μάλιστα η συνολικά πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θ’ αφορά και την μειονότητα θα κατατεθεί τέλος Δεκεμβρίου Το πρόταγμα αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διατηρηθεί το ποσοστό του σε διψήφιο νούμερο και σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η εξόρμηση των στελεχών του στην περιφέρεια. Σημειώνεται ότι την Ξάνθη θα επισκεφτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στις 13 Νοεμβρίου, την επίσκεψη του οποίου προετοίμασε χθες στην ολομέλειά της η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan.yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …