Σχόλια 02/05/15

0
panigiria-kipello2
Στη διαπραγματευτική ομάδα εντάσσεται και η Δανάη για να προστατεύει τον Γιάνη από τις επιθέσεις των ομολόγων του στο Eurogroup


Το άξιζε! Και συνεχίζει
Δύο λόγια για την πρόκριση στον τελικό κυπέλου της SKODA. Η ομάδα μας άξιζε να προκριθεί και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως δίκαια βρίσκεται στον τελικό που θα γίνει μέσα Μαΐου στο ΟΑΚΑ.
Εκεί, καλούνται οι ποδοσφαιριστές μας να γράψουν την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της. Να κατακτήσουν το κύπελλο και να το φέρουν στην Ξάνθη. Κι αυτό μπορούν να το κάνουν διότι έχουν ικανότητες αλλά και δυνατότητες αδιαμφισβήτητες.
Είναι ένα όνειρο το κύπελλο; Ναι, είναι! Όμως πολλές φορές τα όνειρα πραγματοποιούνται. Κι επιτέλους, μας το χρωστάει το ελληνικό ποδόσφαιρο το τρόπαιο.
«Ε»


Εξελίξεις
Μετά την άγρια επίθεση σε βάρος του Βαρουφάκη στα Εξάρχεια από νεαρούς αναρχικούς και όλα όσα έγιναν εκεί και για την κάλυψη του Γιάνη από τη σύζυγό του, βάζοντας το σώμα της μπροστά, ένα σας λέω: Θα μας φύγει ο Βαρουφάκης. Για την Αμερική βέβαια. Δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια συμπεριφορά εις βάρος του. Κι έτσι θα πάρει τη συμβία του για άλλους τόπους και άλλα μέρη. Σημειώστε αυτό και θα με θυμηθείτε.
«Ε»


Προπηλακισμός
Προφανώς και δε συμφωνούμε με τους προπηλακισμούς που δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Εξάλλου την ενέργεια των αναρχικών καταδίκασαν όλα τα κόμματα.
Θυμίζουμε απλώς στον κ. Βαρουφάκη πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν όταν προπηλάκιζαν τους αντιπάλους τους. Γιατί;
Επειδή ήταν οι κακοί μνημονιακοί; Ή μήπως τους βόλευαν τότε οι προπηλακισμοί; Γι’ αυτό και κάλυπταν τους επιτιθέμενους; Να όμως που γύρισαν τούμπα τα πράγματα τώρα.
«Ε»


Οι νεκροί της ΕΡΤ
«Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ», αποφάνθηκε η Ζωή, με ύφος ιέρειας σε αρχαία τραγωδία της Επιδαύρου. Πώς έλεγε ο Παπαδόπουλος στους «Απαράδεκτους»; Τι έγινε ρε παιδιά; Ποιοι είναι οι νεκροί της ΕΡΤ; Ήξερα τους νεκρούς κατανεκρούς της ΜARFIN. Αλλά της ΕΡΤ; Άραγε να το έθεσε αλληγορικά;
Να αρχίσουμε να στήνουμε και μίνι εκκλησάκια έξω από τις εταιρείες; 1.500.000 άνεργοι. Θα χορτάσουμε εκκλησάκι.
Πού μας οδηγούν; Τι γραμμή δίνουν; Την ίδια μέρα που μάζευαν ευρώ-ευρώ για συντάξεις και έβγαινε δεν έβγαινε… Ουφ! Βγήκε! Και γι’ αυτό τον λόγο καθυστέρησαν ώρες να βάλουν το σχετικό ποσόν… Άντε και τούτος ο μήνας!
Φρικτά απαθείς στο ξυστά στα βράχια… Και σ’ ετοιμότητα για ανύπαρκτους νεκρούς; Πάμε καλά;
Ρ.Β.


Χούντα έχουμε;
Κύριε Διευθυντά
Αναφερόμενος στο από 24-4-15 φ. σχόλιο της εφημερίδας σας σχετικά με τις δραστηριότητες του Αντιδημάρχου Απ. Αγκόρτσα θα ήθελα στα όσα πολύ ορθά αναφέρονται εκεί να προσθέσω και τα εξής:
Ο Κύριος(;) αυτός επικεφαλής δημοτικού συνεργείου εφοδιασμένου με δημοτικό φορτηγό ξήλωσε εγκαταστάσεις και συναπεκόμισε τραπεζοκαθίσματα από επιχείρηση χωρίς καν να πτοηθεί από την παρουσία αστυνομίας, η οποία και τους συνέλαβε. Με ποια ιδιότητα το έκανε; Ούτε απόφαση από οπουδήποτε είχε, ούτε εισαγγελέας είναι, ούτε καν δικαστικός κλητήρας (ο οποίος εν πάσει περιπτώσει θα ήταν εφοδιασμένος με κατασχετήρια έγγραφα). Πώς ονομάζεται αυτό; Μήπως αντιποίηση αρχής;
Και πάλι χωρίς να είναι εντεταλμένος να προβαίνει στις παραπάνω πράξεις, για τις οποίες άλλοι είναι αρμόδιοι, με απόλυτη αυθαιρεσία προβαίνει σε ενέργειες σαν την παραπάνω. Αυτό δεν χαρακτηρίζεται σαν υπέρβαση εξουσίας;
Και ακόμα. Επειδή άρπαξε έπιπλα και εξοπλισμό όχι μόνο μέσα από δημοτικό χώρο, αλλά και από απόλυτα ιδιωτικό χώρο, χωρίς σχετικά εντάλματα, δεν διέπραξε πέραν των άλλων το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας;
Και το χειρότερο. Αφού είχε πολύν καιρό στο γραφείο του την σχετική άδεια προς υπογραφή από τον ίδιο, που σημαίνει ότι είχαν καταβληθεί τα σχετικά παράβολα, αφού προέβη στις παραπάνω πράξεις που ισοδυναμούν με δήμευση, εκ των υστέρων επέβαλε ένα υπέρογκο πρόστιμο και μετά εξέδωσε την αιτηθείσα άδεια, αρνούμενος να επιστρέψει το απαχθέντα και απαιτώντας την αποπληρωμή πρώτα του προστίμου. Αυτό δεν είναι σκέτος εκβιασμός;
Όλα αυτά μας θυμίζουν εκείνο το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» άλλων εποχών. Και αυτό δικαιολογεί τον τίτλο.
Κ. Δήμαρχε. Οι πράξεις και ενέργειες του Αντιδημάρχου σας αντανακλούν και στο πρόσωπο σας. Δεδομένου όπως αναφέρει και η εφημερίδα δεν έχει και τόσο καθαρή τη φωλιά του. Καιρός να απαλλαγείτε από αυτόν.
Κ. Λιόλιος


Ο Ευκλείδης θα τετραγωνίσει τον κύκλο;
tsakalotos-1Με την ψυχή στο στόμα, στο 95ο λεπτό της διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει την ευθύνη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με ένα νομοσχέδιο-σκούπα γεμάτο καταστροφικές και όχι δημιουργικές, όπως αποδείχθηκε, ασάφειες, θα προσπαθήσει να πετύχει το ανέφικτο. Να πείσει τους εταίρους ότι θέλουμε και κυρίως ότι μπορούμε να συμβιβαστούμε.
Αν και η ανακούφιση που ήρθεαπό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκλινε υπέρ του συμβιβασμού και όχι της ρήξης ήταν πρόσκαιρη. Η αριστερή πλατφόρμα ήδη τον τραβάει από το μανίκι και επιμένει στη σκληρή γραμμή της ρήξης.
Δυστυχώς δεν αρκούν οι καλές προθέσεις ούτε του Ευκλείδη, ούτε του πρωθυπουργού. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι όμηροι της αντιμνημονιακής μπαρούφας που χρόνια καλλιέργησαν. Δεν πιστεύουν στην «έντιμη λύση», τα θέλουν όλα ή τίποτε. Απόλυτη υποταγή της Ευρώπης στη Λαφαζάνιο κοσμοθεωρία ή διαφορετικά σύγκρουση. Η αριστερή πτέρυγα θα εμποδίσει και θα υπονομεύσει την οποιαδήποτε προσπάθεια για μετριοπάθεια και υποχώρηση και ο ελάχιστος χρόνος που απομένει θα κυλήσει σε βάρος μας.
Ο χρόνος που ήδη χάθηκε στην διαπραγμάτευση είναι μη αναστρέψιμος, αυτός που απομένει είναι πια ελάχιστος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν τεράστια, και θαύματα, ειδικά στην οικονομία, δεν γίνονται, ακόμα και από έναν Ευκλείδη…


Που έγκειται ο εκβιασμός;
Ακούω όχι οι «Θεσμοί» και οι δανειστές μας εκβιάζουν… Προσπαθώ να καταλάβω που έγκειται ο εκβιασμός, όταν προσπαθούν να μας πουν ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο πώς θα ξεπληρώσεις το χρέος, αλλά και πως θα καταπολεμήσεις τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα και πως θα αναπτύξεις την επιχειρηματικότητα η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, παράγει φορολογητέο εισόδημα και συντηρεί έτσι τον δημόσιο τομέα.
Μας μιλούν δηλαδή για τον περιορισμό των δαπανών του υπέρογκου κράτους, για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που απορροφά 12 δις κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αύξηση των εσόδων με κατάργηση των απαλλαγών του ΦΠΑ σε νησιά που είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες υποβαθμισμένες περιοχές, για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με επενδύσεις εισαγόμενων κεφαλαίων, για τον εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας με στόχο την απορρόφηση της ανεργίας, την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών. Όλα αυτά σε κανονικές χώρες είναι αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα του ΣΎΡΙΖΑ είναι εκβιασμός… Έλεος.
Γ.Λ.


Αδιανόητες παραλείψεις
Είναι πολύ σημαντικό που οργανώνεται η γιορτή των μουσικών σχολείων για το Μάνο Χατζιδάκι. Θερμά συγχαρητήρια. Καλή επιτυχία.
Νιώθω πολύ άβολα που πρέπει να γκρινιάξω. Αφίσα και Πρόγραμμα (εξώφυλλο) δεν αναφέρει τις λέξεις “Μάνος Χατζιδάκις” και δεν έχει φωτογραφία του. Το πρόγραμμα στο εσωτερικό του δεν έχει ούτε μια φωτογραφία του Μάνου. Αδιανόητες παραλείψεις.
Θανάσης Μουσόπουλος


Ήρθαν για να… μάθουν
Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε για να μείνει ή θα αποτελέσει -σύμφωνα με τα όνειρα της Δεξιάς- μια απλή παρένθεση. Όπως φαίνεται όμως, οι άνθρωποι ήρθαν για να… μάθουν. Γιατί απορείτε; Από πού να γνωρίζουν περί διακυβέρνησης; Δεν τους έτυχε ποτέ. Τόσα χρόνια εξασκούνταν στην αντιπολίτευση, και δεν είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για κάτι τέτοιο. Ούτε ο θρυλικός Καζαμίας δεν θα μπορούσε να προβλέψει το θαύμα της ‘’πρώτης φοράς Αριστερά’’. Έχουν όλη την καλή διάθεση να μάθουν όμως. Και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κα Βαλαβάνη, αρμόδια για θέματα φορολογίας, που άφησε ‘’κάγκελο’’ τους βουλευτές στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. «Μαθαίνω το φορολογικό δίκαιο με τον δύσκολο τρόπο. Οι σπουδές μου είναι άλλες. Είναι στα μακροοικονομικά», είπε, για να προσθέσει «εγώ για να καταλάβετε ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα με τον πιο δύσκολο τρόπο». Διά βίου μάθηση και στην Βουλή. Προσπαθώντας να το σώσει… το αποτέλειωσε: «Δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά. Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος». Σαν να την έβαλε ο δάσκαλος (Τσίπρας) τιμωρία, να μάθει την προπαίδεια του 8. Τώρα μας σώζει μόνο ένα θαύμα, που έλεγε ένα παλιό άσμα…
Χ.Δ.


Πάνω απ’ όλα το κέρδος
Το να επιθυμείς το κέρδος, δεν είναι αυτόχρημα κακό. Το να νοιάζεσαι όμως μόνο για το προσωπικό κέρδος, θέτοντας το γενικό, και συγκεκριμένα το δημόσιο, συμφέρον σε τελευταία μοίρα, είναι κατακριτέο. Όταν θέλεις να αποκαλείσαι δημόσιος λειτουργός και να πληρώνεσαι από τον έλληνα φορολογούμενο για να του προσφέρεις υπηρεσίες, δεν δικαιολογείσαι να κλέβεις και να επιβαρύνεις αυτό που πολλοί, δυστυχώς, θεωρούν ως ‘’δημόσιο’’ άσχετο με εμάς, που οι τσέπες του δεν έχουν καμία σχέση με τις τσέπες των πολιτών.
Αφορμή μια συζήτηση με γνωστό που εργάζεται στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών (όχι και ο πιο αθώος χώρος, βέβαια) και διαπιστώνει καθημερινά την αδιαφορία και το προσωπικό συμφέρον στα νοσοκομεία. Έδειξε ο εν λόγω σε διοικητή νοσοκομείου της Θράκης ένα σχετικά νέο φάρμακο που αποδεδειγμένα μειώνει την παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο. Η καθημερινή επιβάρυνση για την νοσηλεία ενός ασθενή ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ για το κράτος. Βλέποντας ο διοικητής τα αποτελέσματα ρώτησε απορημένος γιατί δεν το έχουν και χρησιμοποιούν γενόσημα με την νοσηλεία να παρατείνεται για μέρες. Η απάντηση ήταν ότι η φαρμακοποιός δεν το δέχθηκε, προτιμώντας άλλες εταιρείες με τις οποίες διατηρούσε καλύτερες ‘’επαγγελματικές’’ σχέσεις.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…