Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονάτες σουπιές με μυρωδικά

Λεμονάτες σουπιές με μυρωδικά

0

-500 γρ. σουπιές (καθαρισμένες, σε κομμάτια)

-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

-2 φύλλα δάφνης

-1/2 κ.γ. κουρκουμάς

-1/2 φλ. ελαιόλαδο

-2-3 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο ή φρέσκο θυμάρι (φυλλαράκια)

-αλάτι και 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ή ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τον κουρκουμά, το λεμονοθύμαρο, το αλάτι και το μπούκοβο.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Mοσχαρίσιες μπουκιές με πουρέ μελιτζάνας!

-1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μέτρια κομμάτια -1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρε…