Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

0

 

-4 -5 ώριμες ντομάτες

-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό

-1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο

-1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο φαρίνα

-1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο καλαμποκάλευρο

-1 κουτάλι της σούπας τριμμένος δυόσμος

-1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος- μαϊντανός-βασιλικός

-Αλάτι -πιπέρι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

-100 γρ Φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-2 κ.γ. χυμό λάιμ και το ξύσμα

-4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-2 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να τις χοντροκόψουμε (όχι όμως να πολτοποιηθούν). Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και μαζί με τις ντομάτες τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα άλευρα κοσκινισμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προαιρετικά την φέτα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί ελάχιστα, στρώνουμε λαδόκολλα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθουμε στρογγυλές και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να κοκκινίσουν.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκολατένιο γλυκό χωρίς ζάχαρη

-400γρ. μπισκότα τύπου digestive -120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, σε κυβάκια -175γρ. κουβερτο…