Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με αβοκάντο και σάλτσα καρυδιού

Ζυμαρικά με αβοκάντο και σάλτσα καρυδιού

0

-2 φλ. καρύδια

-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

-1 σκ. σκόρδο

-5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

-αλάτι

-1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει

-2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα

-500 γραμ. βίδες

Για το σερβίρισμα

-ελαιόλαδο

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-μερικές λεπτοκομμένες φετούλες αβοκάντο

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα μουσκεύοντας πρώτα το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ με φράουλες και κραμπλ

-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ -⅓ κ.γ. αλάτι -180 γρ. ζάχ…