
-1 κιλό κρέας από ψητό αρνί, κομμένο σε μικρές μπουκιές
-5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
-2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
-1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
-½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-Αλάτι, πιπέρι
Για το άλειμμα
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο και την κεφαλογραβιέρα σε κύβους. Αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα να αναμειχθούν μεταξύ τους. Σε ένα άλλο μικρό μπολ αναμιγνύετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
Παίρνετε όλα τα φύλλα κρούστας, τα βάζετε σε ξύλινη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε σε 3 μακρόστενα κομμάτια, κατά μήκος. Στη συνέχεια, παίρνετε από την στοίβα 2 από τα φύλλα κρούστας, τα βάζετε το ένα πάνω πάνω στο άλλο, αφού τα έχετε ήδη αλείψει -το κάτω και το επάνω φύλλο – με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδου – βουτύρου. Στην πάνω αριστερή γωνία των φύλλων, τοποθετείτε δυο μπουκιές κρέας και 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα των τυριών. Κατόπιν τα διπλώνετε σε σχήμα τριγωνικό. Μόλις φτιάξετε τα πρώτα πιτάκια, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, στο όποιο έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζετε φτιάχνοντας περισσότερα πιτάκια με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση. Ψήνετε στους 180ο C, για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά πιτάκια με αρνί, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.