3 θέσεις στο ΕΚΑΒ Ξάνθης

0

232 μόνιμοι σε ασθενοφόρα
3 θέσεις στο ΕΚΑΒ Ξάνθης . Θέμα ημερών η δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα
της Κυβερνήσεως
Στην πλήρωση 232 κενών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).
Ήδη το σχέδιο της προκήρυξης έχει σταλεί για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ και μέχρι στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει από το Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε εν συνεχεία να αρχίσει η 20ήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Σημειώνεται επίσης πως επιπλέον 18 θέσεις θα καλυφθούν από τα προστατευόμενα άτομα του Ν. 2643/1988. Για την προκήρυξη των συγκεκριμένων αυτών θέσεων αρμόδιος φορέας είναι ο ΟΑΕΔ.
Προσόντα διορισμού
Οι υποψήφιοι πρέπει:
– Να είναι Έλληνες πολίτες.
-Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
-Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά τον χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού.
-Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
-Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών.
Δικαιούνται επίσης να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ν. 2431/1996). Για τις προκηρυσσόμενες θέσεις της προκήρυξης αυτής ο υποψήφιος πρέπει να κατέχει έναν από τους οριζόμενους τίτλους σπουδών:
Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αντίστοιχες προκηρύξεις που εκδόθηκαν τα προηγούμενα έτη, προβλεπόταν πως:
-Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με το
προαναφερόμενο δίπλωμα, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» (α’ επικ.). – Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή
η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης του Γ’ εξαμήνου του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» (β’ επικ.).
-Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης του Β’ εξαμήνου του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» (γ’ επικ.).
-Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης του Α’ εξαμήνου
του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» (δ’ επικ.).
-Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση, γίνεται δεκτός τίτλος απόλυσης από Ελληνικό Λύκειο ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση αποφοίτησης από το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ (ε’ επικ.).
-Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με την προαναφερόμενη βεβαίωση, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής (στ’ επικ.).
3 θέσεις για την Ξάνθη
Νομός Φορέας Κλάδος – ειδικότητα Θέσεις
Ξάνθης Παράρτημα Αλεξανδρούπολης Τομέας ΕΚΑΒ Ξάνθης ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων 3
 

Ευκαιρία απασχόλησης για 16.000 νέους
Επιχορήγηση σε 6.000 επιστήμονες για έναρξη εργασίας

ΦΟΡΕΑΣ: ΟΑΕΔ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Νέοι ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι,
μηχανικοί
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Έναρξη μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009, εισόδημα μικρότερο των
15.00 ευρώ

Ευκαιρίες απασχόλησης σε συνολικά 16.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες και άνεργους δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μέσω δύο νέων προγραμμάτων του. Τα προγράμματα αφορούν την επιχορήγηση 6.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών – νέων επιστημόνων για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης και την προώθηση στην απασχόληση 10.000 ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Τα προγράμματα έχουν συνολικό προϋπολογισμό άνω των 190 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθούν μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Ειδικότερα, με 15.000 ευρώ θα επιχορηγείται κάθε νέος ελεύθερος επαγγελματίας ηλικίας έως 34 ετών που επιθυμεί να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφούς με την ειδικότητα του.
Η επιχορήγηση αφορά συνολικά 6.000 νέους επιστήμονες και συγκεκριμένα ιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους και μηχανικούς απόφοιτους Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών. Το όριο ηλικίας συμμετοχής ανέρχεται στα 42 έτη για μητέρες ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και για τους ιατρούς. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής τους είναι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος
στην αρμόδια ΔΟΥ υποχρεωτικά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009 και να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών από τον χρόνο κτήσης τους ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς) μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους και να μην έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ κατά το 2008. Εξαιρούνται οι αμοιβές κατά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος.
Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία καθορίζεται στα 15.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ενώ η επιλογή των προς επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών -επιστημόνων θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
Επιδοτούμενες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα
ΦΟΡΕΑΣ: ΟΑΕΔ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: 10.000 άνεργοι έως
30 ετών
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Επιχειρήσεις Ιδιωτικού Τομέα που
απασχολούν έως 50 άτομα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
24 μήνες
Το 60% των θέσεων αφορά γυναίκες
Στη δημιουργία 10.000 ευκαιριών απασχόλησης για άνεργους νέους ηλικίας έως 30 ετών, απόφοιτους τουλάχιστ&#

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…