Σχόλια 09-03-15

0
vaggelis
Για(Ν)νη στο Eurogroup όταν σου ζητήσουν μεταρρυθμίσεις με νούμερα, τρέλανέ τους και δείξε τις αυξήσεις στη ΔΕΗ!


Σύγκρουση στη ΝΔ
Δύο τάσεις συγκρούονται πλέον στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά που προτείνει Εθνική Συνδιάσκεψη, και των μνηστήρων που του ασκούν κριτική και ζητούν Έκτακτο Συνέδριο.
Είναι προφανές ότι η σύγκρουση αυτή θα συνεχισθεί και στα υπόλοιπα όργανα της Ν.Δ. μέχρι να οριστικοποιηθεί τι ακριβώς θ’ αποφασιστεί. Και βέβαια δεν θα πρόκειται για μια εύκολη απόφαση διότι όποια από τις δύο επιλεγεί και εφαρμοστεί, σίγουρα θ’ ανοίξει ρωγμές στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως συμβαίνει πάντα μετά από μια ήττα, οι ηττημένοι περνούν μια περίοδο έντονων τριγμών και αναταράξεων. Αυτό είναι συνηθισμένο και συμβαίνει πάντα σε όλους τους ηττημένους. Μάλιστα όχι λίγες φορές η ένταση οδηγεί μέχρι και στην αντικατάσταση του αρχηγού της ήττας. Φαινόμενα αυτά του πολιτικού παιγνιδιού και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν.
«Ε»


Πως χάνεται ένας άνθρωπος;
Τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα για την «εξαφάνιση» του νεαρού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Κατ’ αρχάς τι έκαναν οι καθηγητές; Δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν τους ενδιέφερε; Μάλλον όχι.
Αδιαφορία και δώθε πάνε οι άλλοι. Και η διεύθυνση; Να μην εκτεθεί η Σχολή. Να που το κακό έγινε και τώρα ξεφτιλίστηκε για τα καλά και κανένας γονιός δεν θα στείλει το παιδί του σε μια Σχολή που αδιαφορεί – κυρίως- για τα παιδιά. Διότι οι μεγαλύτερες ευθύνες είναι μέσα στη Σχολή. Από κει άρχισε το κακό που το ανέχτηκαν όλοι.
Και ένα ακόμη ερώτημα: Πως μπορεί να χαθεί, να εξαφανιστεί ένας άνθρωπος; Ένα σώμα δεν εξαϋλώνεται, δεν εξαφανίζεται. Άρα, τα συμπεράσματα δικά σας για το συνέβη στον άτυχο νέο, τον οποίο, το ξαναλέμε ευθέως, δεν τον προστάτεψαν καθόλου οι καθηγητές του οι οποίοι είναι για μας οι ηθικοί υπεύθυνοι κι ας κρύβονται τώρα από ντροπή γιατί ανέχτηκαν την σκληρότητα εις βάρος ενός σεμνού και εσωστρεφούς νέου.
-Τι θλιβερό αλήθεια, τι απάνθρωπο, τι αποκαρδιωτικό…
«Ε»


Ιδού το χάλι μας
Η Ευρώπη γυρίζει αναπτυξιακή σελίδα χωρίς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και κάθε μήνα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ρίχνει στην αγορά της ευρωζώνης, εκτός της Ελλάδος βέβαια, 60 δις ευρώ!
Μάλιστα ο Ντράγκι, είπε ένα δυνατό «ΟΧΙ» σε όλα τα ελληνικά αιτήματα και τόνισε ότι για να διευκολυνθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Ο Σαμαράς το είπε: «Όταν θα βρέχει χρήματα στην Ευρώπη εμείς θα κρατάμε ομπρέλα». Όπερ και εγένετο δυστυχώς. Διότι για μεταρρυθμίσεις μιλούν οι Ευρωπαίοι, όχι για πισωγυρίσματα στο μακρινό παρελθόν.
«Ε»


Των οικιών ημών εμπιπραμένων…
Μέγα θέμα προέκυψε με την «αποκάλυψη» της κυρίας Προέδρου της Βουλής, ότι μερικοί «μνημονιακοί» νόμοι (θέλω να δω πως θα αποκαλεί τους νόμους που θα ψηφίζει η Βουλή από δω και πέρα, σε εφαρμογή της λίστας Βαρουφάκη), θα πρέπει να ακυρωθούν διότι δεν ψήφισαν οι φυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επί του θέματος βέβαια παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι κανείς νόμος δεν ψηφίστηκε χωρίς να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ακόμη και αν ψήφιζαν αρνητικά οι φυλακισμένοι Χρυσαυγίτες.
Προκαλεί πάντως απορία, τι έχει πάθε η κυρία Κωνσταντοπούλου με τους φυλακισμένους βουλευτές. Ούτε συνήγορος τους να ήτανε. Επί της ουσίας τώρα εμένα με εκφράζει αυτό που ειπώθηκε από γνωστό βουλευτή της ΝΔ: Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν (Εδώ τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδούμε).
Υπάρχει και μια άλλη παροιμία, λιγότερο αρχαιοπρεπής, αλλά δεν μου επιτρέπει να την γράψω η …καλή διαγωγή μου.
Γ.Λ.


Χωρίς αξιοπρέπεια
Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο κ. Γιουνκέρ, τις καταγγελίες του Πρωθυπουργού μας, ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία… σχεδιάζουν να ανατρέψουν την Κυβέρνησή μας. «Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου καμία συνομωσία για την ανατροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Να είστε βέβαιοι ότι εάν μάθαινα κάτι θα είχα επέμβει άμεσα».
Δεν γνωρίζω πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια. Προσωπικά νιώθω πολύ άσχημα όταν μας ειρωνεύονται. Και μάλιστα όταν ένας από αυτούς, είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μας. Μήπως αντί να ανακαλύπτουμε «συνομωσίες» σε βάρος μας, θα έπρεπε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και να σοβαρευτούμε, όπως έκαναν οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και η Κύπρος που ήδη έχει βγει από το μνημόνιο; Τι στο διάολο, όλοι αυτοί είναι βλάκες και μόνο εμείς είμαστε οι έξυπνοι, που αντί να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να βγούμε από το μνημόνιο, το βγάζουμε απλά από το λεξιλόγιο μας;
Γ.Λ.


Ντράγκι, ντράγκι, ντράγκι τα καμπανάκια…
Ωραία. Ο Ντράγκι δεν δίνει. Όλοι χτυπάνε καμπανάκι. Τελευταίος γύρος πριν από την δραχμή. Κι εμείς τι κάνουμε; Κολλημένοι στις ιδεολογικές μας αγκυλώσεις «αμυνόμεθα περί πάτρης». Κολλημένοι στο ηλίθιο δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», κάνουμε αντίσταση. Με επικεφαλής την Ζωή, σε ρόλο Ιωάννας της Λορένης.
Βρε Έλληνες, πού είναι η εξυπνάδα σας; Πού είναι η ευελιξία σας; Κάποιοι θα δέχονταν να μας δώσουν λεφτά, που τα έχουμε άμεση ανάγκη. Φυσικά βάζουν όρους. (Κανείς δεν δανείζει χωρίς όρους). Έχουμε ήδη κερδίσει μία σημαντική νίκη. Οι εταίροι έχουν αποδεχθεί πως η λιτότητα ήταν λάθος. Όχι μόνο δικό τους. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας για να μην θίξουν συμφέροντα, έκαναν περικοπές αντί για μεταρρυθμίσεις. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αλλάξτε τη χώρα, εκσυγχρονίστε την και θα μείνετε στην ιστορία. Αλλά μην τα χαλάτε αρχίζοντας τις εύνοιες προς τους υψηλόμισθους της ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.
Αλέξη Τσίπρα, δεν θα ήθελες να γίνεις ανανεωτής της Ελλάδας και το όνομά σου να μπαίνει κάτω από τον Τρικούπη; Έχεις όλες τις προϋποθέσεις. Αλλιώς με τους λαϊκισμούς και τους δογματισμούς… θα επιστρέψουμε στην δραχμή, την οκά και την σούστα.
Ντράγκι-ντράγκι –ντράγκι τα καμπανάκια…
Ν.Δ.


 
Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί
 
Από τον έλεγχο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΑΜ-Θ διαπιστώθηκαν το τελευταίο διάστημα απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ με εικονικά τιμολόγια και μια σειρά από κομπίνες. Μερικά από πιο κραυγαλέα παραδείγματα είχαν να κάνουν με: δημόσιο υπάλληλο που απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα ύψους 246.000 ευρώ, δύο γιατρούς που αύξησαν την περιουσία τους αδικαιολόγητα κατά 1.016.250 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα, δεκαεπτά επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια ύψους 41.109.557 ευρώ, επιχείρηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με εικονικά τιμολόγια αξίας 4.064.000 ευρώ, αυτοκινητιστή που μετέφερε λαθραία εμπορεύματα στη Γερμανία, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.190.046 ευρώ. Προσπάθειες πάντα γίνονταν, αλλά προφανώς χρειάζονται πιο τολμηρές και δραστικές επεμβάσεις, μάλιστα τώρα που η κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με το… φανάρι. Το ‘’χάιδεμα’’ σε κάποιους συνεχίζεται, όμως, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, που απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το έτος 2008 ύψους 5 εκατ. ευρώ. Βέβαια, τα 5 εκατομμύρια θα μας σώσουν; Ας κοιτάξουν καλύτερα να πιάσουν τους επικίνδυνους ψιλικατζήδες και τους τυροπιτάδες που δεν κόβουν αποδείξεις, για να αλλάξει η χώρα συλλήβδην.
 
Χ.Δ.


 
 
Αναφορά Forbes σε Μπύρα Βεργίνα – Πολιτόπουλο
 
Η επιστολή του Steve Forbes, αρχισυντάκτη του περιοδικού Forbes και προέδρου του ομώνυμου ομίλου Μ.Ε., προς Τσίπρα και Βαρουφάκη, έκανε τιμητική αναφορά στην Θράκη και στον επιχειρηματία Δημήτρη Πολιτόπουλο, ιδιοκτήτη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ΑΕ – Μπύρα Βεργίνα. Με την επιστολή του καλούσε πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών να υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες τέτοιους επενδυτές, παρακαλώντας του να διαψεύσουν όλους τους αμφισβητίες, μετατρέποντας την χώρα σε Χονγκ-Κονγκ/Σιγκαπούρη/Ελβετία της Μεσογείου «καθώς η επιτυχία θα είναι η καλύτερή σας εκδίκηση». Η επιστολή Forbes κρύβει και μια αναφορά τιμητική για την Κομοτηνή και την Θράκη γενικότερα, αφού φέρνει ως παράδειγμα για να έρθουν και να επενδύσουν στην χώρα μας οι απόδημοι έλληνες, τον Δημήτρη Πολιτόπουλο, που από την βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής κερνά ελληνική μπύρα σε όλους τους Έλληνες, έχοντας έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Αφού ο κ. Forbes αναφέρει προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν, ώστε να προωθήσουν άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνει τις ευοίωνες προοπτικές από την πρόθεση των αποδήμων ελλήνων να επενδύσουν στην χώρα τους, αν βέβαια τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν. Ως παράδειγμα απόδημου που ήρθε να επενδύσει και πέρασε τα πάνδεινα από την ελληνική γραφειοκρατία -και όχι μόνο-, φέρει τον Δ. Πολιτόπουλο. Όπως έγραψε και ο Μ. Ρασούλης προς την Ελλάδα: «σαν το νόθο με πετάς, μα κι απάνω μου κρεμιέσαι».
 
Χ.Δ.


Νέο κρούσμα bullying στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης – Κάντε κάτι επιτέλους…

 
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το bullying (σχολική βία) εναντίον μαθητών στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης. Μετά την επίθεση σε 27χρονο σπουδαστή του γυμνασίου από μια συμμορία «νταήδων» συμμαθητών του που ανέδειξε πριν λίγες μέρες με ρεπορτάζ του το «Ε», την Πέμπτη στις 8.30 περίπου το απόγευμα και πάλι κάποιοι επιτέθηκαν εναντίον μαθητή και τον χτύπησαν. Μάλιστα υπήρχαν κηλίδες αίματος σε σημεία της αυλής ενώ ο μαθητής που ρωτήθηκε είπε ότι ήταν εξωσχολικοί, ενώ υπήρξε και παρουσία της αστυνομίας και πάλι στο σχολείο. Την ίδια στιγμή που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ο Διευθυντής του γυμνασίου προσπαθεί να το υποβαθμίσει ενώ σιγή ιχθύος τηρεί και ο Προϊστάμενος δευτεροβάθμιας ο οποίος και ενημερώθηκε από το «Ε» για το πρώτο συμβάν. Επαναλαμβάνουμε ότι ο στρουθοκαμηλισμός απέναντι στο πρόβλημα προσπαθώντας να το «θάψουμε» για να μην δυσφημιστεί το σχολείο ή και για άλλους λόγους σκοπιμότητας δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης. Αντίθετα γιγαντώνει το πρόβλημα γιατί η ατιμωρησία δρα ενθαρρυντικά. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή στο νυχτερινό γυμνάσιο Ξάνθης για να πάρετε μέτρα; Δεν βλέπετε τι γίνεται με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή στα Γιάννενα που επίσης έπεσε θύμα bullying σύμφωνα με τα στοιχεία που έχοντας στο φως.
 
Κάντε επιτέλους κάτι!
 
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…