Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στην Eurobank

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στην Eurobank

0

Σε στόχο αγνώστων μετατράπηκε το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank επί της Μιχ. Βόγδου, νωρίς το πρωί της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2008.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 06:50 το πρωί, άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία κίνησης λόγω τόσο της αργίας όσο και του δριμύτατου ψύχους, έσπασαν την τζαμαρία του προαναφερθέντος υποκαταστήματος, από την πλευρά της οδού Γ. Μιλτιάδη και πέταξαν μέσα στο υποκατάστημα μία βόμβα μολότοφ. Αυτή η ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά στον χώρο του υποκαταστήματος, θέτοντας σε λειτουργία το σύστημα πυρανίχνευσης που διαθέτει το υποκατάστημα. Η αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν πάρα πολύ γρήγορα στον τόπο του συμβάντος, απέκλεισαν την οδό Γ. Μιλτιάδη και έσβησαν γρήγορα την εστία της φωτιάς, πριν αυτή επεκταθεί και προκαλέσει περισσότερες καταστροφές.
Τελικά οι ζημιές στο υποκατάστημα περιορίστηκαν σε μερικά απανθρακωμένα έπιπλα γραφείου, την σπασμένη τζαμαρία και τις ζημιές που προκάλεσε στο εσωτερικό του καταστήματος ο καπνός από την πυρκαγιά. Σύμφωνα πάντως με τον Διευθυντή του καταστήματος, κ. Γεώργιο Μεσσαριτάκη, δεν έγινε καμία προσπάθεια κλοπής από το κατάστημα ενώ κατατέθηκε από τον ίδιο εκ μέρους της τράπεζας μήνυση κατ’ αγνώστων. Η αστυνομικές αρχές βρήκαν στον τόπο της επίθεσης στουπιά και γάντια, που προφανώς ανήκουν στους δράστες, ενώ και η επιλογή του χρόνου της επίθεσης δείχνει σχεδιασμό από μέρους των δραστών. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …