Σχόλια 28/02/15

0
potami genethlia-web
Μνημονιακός Θεσμός ή Θεσμικό Μνημόνιο;
Θωμάς Βουγιουκλής


Γι’αυτό δεν προκόβουμε
Πάγια διαδικασία στις κυβερνήσεις της χώρας μας εδώ και χρόνια. Μόλις κερδίσει μία παράταξη τις εκλογές, η κυβέρνηση που εγκαθίσταται, οι υπουργοί, αρχίζουν αμέσως την κατεδάφιση του έργου των προηγούμενων!
Το ίδιο κάνει και σε μεγαλύτερο βαθμό η σημερινή κυβέρνηση. Όλα από την αρχή με ξήλωμα και κατάργηση των προηγούμενων νόμων. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και υιοθετούν νόμους των αρχών του προηγούμενου αιώνα και πιο πίσω!
Όμως έτσι μια χώρα, μια διοίκηση δεν μπορεί να δουλέψει και να πάει μπροστά. Εδώ φτάσαμε νόμους που ψήφισαν τα 4/5 της βουλής να τους καταργούν. Σκούπα παντού σε ότι υπήρχε και επιστροφή στο παρελθόν. Όχι στο μέλλον.
Έτσι όμως προκοπή δεν έχουμε, δεν πάμε μπροστά σαν χώρα.
«Ε»


Καλές προθέσεις
Να αναγνωρίσουμε τις καλές προθέσεις των σημερινών κυβερνώντων για τα λαϊκά στρώματα και για την μεσαία τάξη. Καμία αντίρρηση. Εξάλλου περιλαμβάνει κι εμάς. Όμως, βρε αδελφέ δύο πράγματα: Πρώτον χρειάζονται χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν και τα ψάχνουν και δεύτερον, κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Εγκρίνουν δηλαδή αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, εύκολο, διότι την επιβάρυνση θα έχει ο ιδιώτης εργοδότης!
Το είπαμε: Καλές οι προθέσεις αλλά μόνον αυτές δε φτάνουν κι ούτε αυτές μόνον ικανοποιούν τις ανάγκες του κόσμου. Χρειάζονται έργα, ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις, σοβαρό κλίμα και άλλα πολλά που δεν βλέπουμε να ξεκινούν.
«Ε»


Δεν πάμε καλά
Μια Περιβαλλοντική Οργάνωση (Ομάδα Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας) «τα λέει» σε Λαφαζάνη και Τσιρώνη (αναπληρωτή υπουργό) γιατί έδειξαν ενδοτικότητα στις συνομιλίες με τους Αζέρους. Δηλαδή, τους μαλώνουν γιατί δεν μίλησαν για περιβαλλοντικούς κινδύνους (!!) και για συνέπειες και διάφορα άλλα.
Είναι κακό θα πει κάποιος να ασκείται κριτική; Όχι βέβαια! Όμως κριτική με επιχειρήματα. Και έχοντας υπόψη πάντα ότι μια επένδυση αυτού του μεγέθους δεν παρουσιάζεται συχνά, πως είναι στρατηγικής αξίας και πως τα οφέλη συνολικά είναι πάρα πολλά.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την εν λόγω Ομάδα. Που βρήκε την ευκαιρία για να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της.
-Δεν πάμε καλά, καθόλου καλά…
«Ε»


Παλιό κόλπο
Ρευστότητα από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων θέλει το Δημόσιο. Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ζητάει από τα Ασφαλιστικά Ταμεία να επενδύσουν τα χρήματα σε κρατικά ρέπος, δηλαδή (κρατικοποίηση των καταθέσεων)
VEN. KAR.


Λόγια χωρίς σκέψη
Η απειρία του αντιπροέδρου της βουλής Γιάννη Μπαλάφα και η διάθεσή του να αστειευθεί ήταν η αιτία να βγει στον αέρα σχόλιο για συνάδελφό του βουλευτή. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της εκλογής του Προεδρείου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου. Ο Γιάννης Μπαλάφας διάβαζε τα ονόματα των μελών της επιτροπής προκειμένου να προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν. Όταν έφτασε στην ανάγνωση του απόντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχολίασε «αυτή η βρώμα» χωρίς να υπολογίσει ότι το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό…
Φανταστείτε τι είπε με κλειστό μικρόφωνο, βλέποντας να ψηφίζει με τη στενή της φούστα η Ραχήλ Μακρή ή πολύ περισσότερο με το ανοιχτό της πουκάμισο η Όλγα Κεφαλογιάννη. Θα ξανάβλεπε την Κρήτη μόνο στο «Μένουμε Ελλάδα».
Ν.Ε.


Το Ποτάμι έγινε ενός έτους!
Τα γενέθλιά του είχε την Πέμπτη Το Ποτάμι, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωση την μεταπήδησή του από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και την ίδρυση του κόμματος.
«Πριν από έναν χρόνο βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Ότι μπορείς χωρίς προστάτες και λεφτά, να κάνεις πολιτική. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να έχεις κάτι να πεις. Σήμερα το Ποτάμι έχει 17 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Δίπλα του ένα σύνολο ανθρώπων από τους σημαντικότερους της χώρας μας, επεξεργάζεται λύσεις για τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Τώρα το στοίχημα μεγάλωσε. Να αλλάξουμε τη χώρα μας και τις ζωές των παιδιών μας», δήλωσε ο Θεοδωράκης με αφορμή τα γενέθλια του Ποταμιού.
Ευχόμαστε να καταφέρει να ενηλικιωθεί το καινούριο κόμμα μέσα στην κινούμενη άμμο που έχει γίνει πλέον το πολιτικό σκηνικό της χώρας.


Ο Καμμένος χάνει την υπομονή του
Έντονα δυσαρεστημένος με τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους φέρεται να είναι ο Πάνος Καμμένος ενώ πολλοί Βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ είναι έντονα προβληματισμένοι.
O Υπουργός Άμυνας σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια, καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία».
Όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω από τις προεκλογικές του θέσεις και είναι αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εφόσον χρειαστεί…
Ετοιμάστηκε για Κούγκι ο άνθρωπος κι έμεινε με τα…εκρηκτικά στο χέρι να περιμένει. Ο Αλέξης βλέπετε το γύρισε το παραμύθι. Κάποιος ψύχραιμος Ανεξάρτητος Έλληνας (αν υπάρχει) να του πάρει τον εκπυρσοκροτητή επειγόντως!


Ο νέος «άρτος και θεάματα»

Η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που είπε ότι «αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια. Και αυτό τους το δώσαμε» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Προφανώς και δεν έχει μείνει χωρίς χρήματα και δουλειά ο νέος υπουργός, δεν έχει βιώσει την δυσβάστακτη για πολλούς έλληνες εργασιακή απραξία και απώλεια κάθε ελπίδας, για να μιλά με τόση ελαφρότητα. Σαφώς και χρειάζεται το αίσθημα αξιοπρέπειας ο λαός, που φάνηκε να το διεκδικεί και να το ασπάζεται πολύ εύκολα μετά τις πρώτες διαπραγματευτικές κινήσεις της κυβέρνησης στην Ευρώπη, οι οποίες όμως δεν απέφεραν τα αναμενόμενα, με τους έλληνες πολίτες να μένουν μόνο με την προσωρινή ικανοποίηση του περίφημου ‘’σηκώματος’’ του κεφαλιού. Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, όμως, αναδεικνύει τα παραμένοντα φλέγοντα ζητήματα και τις σαφείς ελλείψεις της νέας κυβέρνησης στην εξεύρεση άμεσων λύσεων. Δεν είναι εύκολο το έργο τους την δεδομένη στιγμή, αλλά οι ίδιοι επεδίωξαν την θέση. Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ο έλληνας ψάχνει για ένα εύκολο τρόπο εξόδου από τα προβλήματα, για μια αφορμή ‘’εθνικής υπερηφάνειας’’. Και αυτό μάλλον του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια νέα μορφή της δοκιμασμένης συνταγής ‘’άρτου και θεαμάτων’’.
Χ.Δ.


Καλή του ώρα πάει και ο Καλλικράτης…
Έτσι τουλάχιστον ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα μίλησε για ένα νέο πλαίσιο με νέο πεδίο χωροθέτησης: «Θα υπάρξει αποκλιμάκωση στο χωροταξικό το οποίο θα προσεγγίσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Δεν θα κόψουμε κοστούμι όπως έκαναν ο Καλλικράτης και ο Καποδίστριας. Αυτό θα γίνει με εξαντλητική συζήτηση με τους ΟΤΑ στην οποία θα ληφθεί υπόψη η παραγωγικότητα,-ανάπτυξη, η ιστορικότητα και η πολιτισμικότητα των περιοχών»!
-Έτσι μπράβο γιατί ο σχεδιασμός του Καλλικράτη στο νομό μας έγινε με άλλα κριτήρια που όλοι γνωρίζουμε – όπως για παράδειγμα να βγουν δυο συγκεκριμένοι δήμαρχοι από το ΠΑΣΟΚ έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!
Μ.Ξ.


S.O.S. Σώστε την Καρδιολογική
Μόνο μεγάλα λόγια και υποσχέσεις ακούσαμε από υπουργούς και υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης για την Καρδιολογική του νοσοκομείου μας. Θα φέρουν γιατρούς μας είπαν, δεν θα κλείσει μας είπαν όμως όλα έμειναν στα λόγια. Η Καρδιολογική πάει για κλείσιμο αφού έφυγε με άδεια 1 χρόνου η μοναδική μόνιμη καρδιολόγος που ήταν και Διευθύντρια της Καρδιολογικής. Και τώρα ο διοικητής ψάχνει να βρει απ’ εδώ και απ’ εκεί γιατρούς για να μην μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασθενείς.
Αυτό θα πει κατάντια! Ένας ολόκληρος νομός 100.000 κατοίκων να αναγκάζονται είτε να τρέχουν σε ιδιώτες γιατρούς είτε σε άλλα νοσοκομεία …
Ντροπή! Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων για να μην κλείσει η Καρδιολογική του νοσοκομείου μας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…