Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βράχος αποκολλήθηκε και έσπασε προστατευτικό τοιχίο στην ορεινή έξοδο της πόλης

Βράχος αποκολλήθηκε και έσπασε προστατευτικό τοιχίο στην ορεινή έξοδο της πόλης

0
katolisthisi 5oxlm1

Κ. Ζαγναφέρης: «Ζήτησα από τον Περιφερειάρχη να επιδιορθώσουμε άμεσα την ζημιά»

katolisthisi 5oxlm2

Η συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον νομό, κυρίως όμως στα ορεινά της Ξάνθης. Το πρωί της Τετάρτης, 25 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες των ορεινών και πεδινών περιοχών, με κύριο πρόβλημα τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δρόμο Ξάνθης – Δράμας. Το σοβαρότερο περιστατικό καταγράφηκε μετά το 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Δράμας, στα δεξιά του οδικού ρεύματος που οδηγεί στην Ξάνθη. Η βροχή προκάλεσε την αποκόλληση ενός ιδιαίτερα μεγάλου βράχου, ο οποίος κατέληξε στο οδόστρωμα. Την πτώση του βράχου ανέκοψε το προστατευτικό τσιμεντένιο τοιχίο που υπάρχει στο σημείο για να συγκρατεί τα πρανή, το οποίο όμως υποχώρησε κάτω από το βάρος και την ορμή του βράχου.

Προβλήματα κυκλοφορίας και κίνδυνος για τους οδηγούς

Στο τοιχίο αντιστήριξης εκδηλώθηκε εκτεταμένη ρωγμή λόγω της σφοδρής πρόσκρουσης, με ένα τμήμα του να έχει καταλήξει στον δρόμο μαζί με τον βράχο. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κατέφθασε άμεσα στο σημείο και τοποθέτησε ειδική σήμανση στην περιοχή γύρω από το τοιχίο, ώστε να ενημερώνονται εγκαίρως οι διερχόμενοι οδηγοί για τον κίνδυνο. Κρίνεται απαραίτητη η προσεκτική διέλευση από το σημείο λόγω πιθανής νέας κατολίσθησης, καθώς οι βροχές συνεχίζονται, αλλά και λόγω αποκλεισμού του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, που αναγκάζει τα οχήματα να διέρχονται από μία λωρίδα του βρεγμένου οδοστρώματος.

Κ. Ζαγναφέρης: «Είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί»

Όπως δήλωσε στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, οι υπηρεσίας της ΠΕ Ξάνθης ήταν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς ήταν γνωστή η έντονη βροχόπτωση των ημερών. Αναφορικά με το προστατευτικό τοιχίο που υπέστη σοβαρές ζημιές και κινδυνεύει να καταπέσει εξ ολοκλήρου, ο κ. Ζαγναφέρης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γ. Παυλίδη, εγκρίθηκε η σχετική πίστωση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η επισκευή του τοιχίου λόγω αυξημένης επικινδυνότητας. Ο ίδιος, πάντως, έκανε έκκληση τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κ. Ζαγναφέρης: «Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουμε όποτε βρέχει πολύ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης βρέθηκε χθες το πρωί στο σημείο όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση και η εκτεταμένη ζημιά στο προστατευτικό τοιχίο. Θεώρησε ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο δρόμος έχει αρκετή κυκλοφορία τις πρωινές κυρίως ώρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατολισθήσεις μικρότερης κλίμακας σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της ορεινής περιοχής, όπως στον Εχίνο και στη Σταυρούπολη, με τα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας να βρίσκονται διαρκώς έξω για να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό που δηλώνεται. Αναφορικά με τα προβλήματα που σημειώθηκαν για άλλη μια φορά από τις πλημμύρες στον κάμπο, δήλωσε ότι είναι κυρίως τα γνωστά, χρόνια προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει η υπηρεσία κάθε φορά που βρέχει πολύ, για την δραστική αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να προχωρήσουν η υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…