Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρια στον φούρνο

Καλαμάρια στον φούρνο

0

-5 μέτρια καλαμάρια  πλυμένα και καθαρισμένα

-1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

-1 ντομάτα, σε κυβάκια

-1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

-1/4 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος

-1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

-1/2 λεμόνι, ολόκληρο με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά κυβάκια (χωρις τα κουκούτσια)

-1 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά κυβάκια

-1 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά κυβάκια

-χυμός από 2 λεμόνια

-1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, μαυροπίπερο

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.

Kαθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια μας προσεκτικά, χωρίς να κόψουμε τα κεφάλια τους, και δεν αφαιρούμε τα μελάνια και τις μεμβράνες από τις κοιλιές τους, γιατί έχουν ξεχωριστή νοστιμιά.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κυβάκια λεμονιού, τις πιπεριές, το μισό ελαιόλαδο, το κύμινο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα τα κεφάλια τους για να μη μας φύγει η γέμιση.

Θα μας περισσέψει γέμιση, την οποία κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα.

Απλώνουμε τα γεμισμένα καλαμάρια στο ταψί ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, μαζεύουμε όλο το ζουμί που υπάρχει και το βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τη γέμιση που περίσσεψε, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι, και κάνουμε μια μοσχοβολιστή σος με την οποία περιχύνουμε τα καλαμάρια μόλις τα σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σουπιές με σέσκουλα

-1½ κιλό σουπιές καθαρισμένες -500 γραμμ. σέσκουλα -3 μεγάλα κρεμμύδια -1 φλ. τσαγιού λευκ…