Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι

0

-20-24 κοχύλια, μεγάλα

-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-250 γρ. φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα

-100 ml κρέμα γάλακτος

-5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

-1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

-300 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο

-120 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

-2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσποροι

-80 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και το ανθότυρο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Πασπαλίζουμε το άνοιγμα κάθε ζυμαρικού με το πεκορίνο και ψήνουμε σε γκριλ προθερμασμένο στους 180°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.

Σκορπίζουμε τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με Κολοκάσι γιαχνί

-1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι ή μηρό ή φτερούγες) -1 μεγάλη κολοκάσι, (1.500γρ. περίπου) -½ φλ…