
-600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
-4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
-2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κάθετες φέτες
-1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
-1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-30 γρ. πελτέ ντομάτας
-200 ml ζωμό κοτόπουλου
-300 γρ. ντομάτα κονκασέ
-½ μάτσο βασιλικό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
-Αλάτι, Πιπέρι
-Ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα. Σε ένα ταψί, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο ταψί, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα να είναι προς τα επάνω. Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε και τα 2 ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στη άκρη.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C, στον αέρα. Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το βασιλικό και τις ψημένες μελιτζάνες., αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε εκ νέου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε, για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε το ψημένο κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος, διαστάσεων 27×20 εκ. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.