Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Των φρονίμων τα παιδιά» πριν έρθει… η δραχμή αγοράζουν!

«Των φρονίμων τα παιδιά» πριν έρθει… η δραχμή αγοράζουν!

0
plasta euro

Αγόρασε 207 χιλιάδες δραχμές με 300 ευρώ! Μόνο που ήταν πλαστά και τον τσίμπησαν!

Είχε κι άλλα στο σπίτι του όμως δεν είναι σεσημασμένος – Απ’ τη Βουλγαρία μας έρχονται τα πλαστά χαρτονομίσματα

Μπρος σε μια ιδιαίτερη περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ήλθαν οι αστυνομικές αρχές Ξάνθης μετά από στοιχεία που πρόεκυψαν από την προανάκριση όταν τον συνέλαβαν τον 48χρονο που τα διακινούσε στο χωριό Σμίνθη την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το μεσημέρι. Ο 48χρονος αγόρασε με 300 πλαστά ευρώ 207 χιλιάδες δραχμές για να έχει – όπως είπε – σε περίπτωση που ξαναγυρίσουμε στη δραχμή! Αυτό θα πει προνοητικότητα!!! Αλλά κι αυτό θα πει, πόσο αντίχτυπο έχουν στον κόσμο τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή!!! Να σημειώσουμε ότι ο 48χρονος δεν είναι σεσημασμένος αφού για πρώτη φορά απασχολεί τις αστυνομικές αρχές για παραβατική πράξη.

Είπε να προνοήσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγοροπωλησία έγινε στην Ξάνθη. Ο 59χρονος για τον οποίο δεν έγινε γνωστό γιατί κρατούσε χιλιάρικα σε δραχμές δέχτηκε να τα πουλήσει στον 48χρονο αντί 300 ευρώ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο παρέδωσε στον 48χρονο, 207 χαρτονομίσματα των 1.000 δραχμών, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα από αυτόν, τρία (3) χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε ήταν πλαστά.

Την καταγγελία για πλαστά χαρτονομίσματα έκανε στην αστυνομία ο 59χρονος ο οποίος προφανώς το αντιλήφθηκε αργότερα.

Είχε κι άλλα πλαστά στο σπίτι του

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη, ενώ στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :•4 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ •1 πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ •207 χαρτονομίσματα των 1.000 δραχμών.

Κατασχέθηκαν επίσης τα 3 χαρτονομίσματα, που χρησιμοποίησε ο 48χρονος κατά την ανταλλαγή, ενώ τα χαρτονομίσματα των 1.000 δραχμών αποδόθηκαν στον 59χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Απ’ τη Βουλγαρία μας έρχονται τα πλαστά χαρτονομίσματα

Να σημειώσουμε ότι όπως αναγνωρίζουν οι αστυνομικές αρχές, στην Ξάνθη δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο η διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και μάλιστα σε χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Στην περιοχή μας τελευταίο περιστατικό ήταν στην Δράμα όπου συνελήφθη διακινητής με 48 πλαστά 20ευρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα χαρτονομίσματα αυτά τυπώνονται στην Βουλγαρία και διακινούνται από εκεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…